Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost prezent, vineri, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad la prima întâlnire a rectorilor din anul acesta. Universitatea arădeană de stat a găzduit Consiliul Național al Rectorilor, eveniment care s-a desfășurat în cadrul proiectului „100 de ani de administrație”.  „Am venit aici, la Arad, pentru a dialoga, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru învățământul superior românesc”, a precizat Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Au fost prezenți secretarii de stat, Gigel Paraschiv și Petru Andea de la Ministerul Educației, Lucian Georgescu,  Ciprian Preda de la Ministerul Cercetării și Inovării, din partea ANC- președintele Tiberiu Dobrescu, din partea ARACIS, președintele Iordan Petrescu, din partea ICR-președintele Liliana Turoiu, din partea Alma Mater, președinte Anton  Hadar, din partea ANOSR, președinte Petrișor Tuca, din partea UNSR, președinte Vlad Dediu și din partea USR, George Uzun. Au onorat cu prezența ÎPS Timotei Seviciu, senatorul Mihai Fifor, deputații Dorel Căprar și Adrian Todor, Consulul Onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio. Din partea autorităților locale au fost prezenți prefectul Aradului, Florentina Horgea, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, inspectorul școlar general Anca Stoenescu.

„Este o onoare pentru noi să găzduim prima întâlnire a rectorilor din țară, aici la Universitatea Aurel Vlaicu. Sunt convinsă că împreună cu colegii mei din întreaga țară vom lua cele mai bune decizii pentru sistemul universitar românesc. Mulțumesc pentru sprijinul autorităților locale, colegilor mei care s-au implicat  în organizarea acestui eveniment” a precizat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Rectorii universităților românești  au avut ca subiecte de discuție pe ordinea de zi   evaluarea școlilor doctorale, procesul de acreditare și autorizare al programelor de studii, metodologia de ierarhizare și clasificare, probleme bugetare etc.

„Este nevoie de un sistem de educație coerent, acceptat de întreaga societate și aliniat la standarde internaționale. Avem nevoie de unitate în sistemul universitar românesc. Mă bucur că aici la Arad, cele două universități au înțeles că trebuie să fie un motor al dezvoltării locale, felicit cele două doamne rector pentru activitatea lor” a punctat președintele CNR, prof.univ.dr. Sorin Câmpeanu.

B.P.