Scriam, în urmă cu câteva luni, despre ingineriile… financiare (prin diverse firme) ale lui Alexandru Bercea, un nume celebru în Arad în ceea ce privește domeniul imobiliarelor. O grămadă de cartiere, așa zis cartiere, făcute peste tot și făcute așa cum au fost făcute. Cei care locuiesc în ele, și nu sunt puțini, și cei care ne-au informat, pe diferite căi, știu mai bine despre ce vorbim. Dar, despre aspectul acesta, tehnic, vom mai vorbi.

Ceea ce vrem să vă zicem azi este faptul că acest Bercea, ce se dorește a fi cel mai mare și mai bun dezvoltator imobiliar din Arad și nu numai, vezi cazul Timișoara – fosta fabrică 1 Iunie, se bazează pe o încrengătură de firme, care fac afaceri între ele. Și? Veți spune, ce dacă? Dar, dacă ar fă să stăm strâmbi (cum stă presa aservită din Arad, printre altele) și să judecăm drept (de fapt, nu noi ar trebui să judecăm, ci alte organe abilitate), pute de distanță a ceva necurat. Sau mai puțin curat. Komuniștii noștri de serviciu ne-au trimis o listă cu nu mai puțin de zece firme prin care acest Bercea (prin diverși intermediari) își face mendrele financiare și nu numai. De la 2 AD Smart Creation SA (ce ciudat sună!), până la Bloc 02 UTA sau Bloc 03 UTA SRL…. Și lista continuă

La sfârșitul lunii august 2018 (poate ne veți întreba de ce nu am scris până acum… dar am avut chestiuni mult mai importante de făcut) o anumită individă Av. Ioana Kocsis Josan ne-a trimis pe adresa de email a redacției un fel de notificare în care face referire la „articolele calomnioase”, în opinia dumneaei, publicate pe site-ul Flacăra roșie. Ne spune multe, să retractăm, să bla, bla, bla, cum că… multe. Să scoatem articolele de pe site, că am încălcat nu știm ce date cu caracter personal și că „încălcarea prevederilor Regulamentului… este sancționată cu amenzi în sumă de până la 20 mil. euro.” Numai să ne spuneți din care buzunar să vă dăm banii, domnucă dragă!

Însă, doamna (sau domnișoara) în cauză a uitat, involuntar sau din neștiință să adauge faptul că avocat fiind (la o casă de avocatură cu prestigiu în Arad) NU ARE VOIE SĂ FIE ȘI ADMINISTRATOR, alături de IMOTRUST Parteners Management SA și Alber Holding Mangement SA, la o firmă privată, respectiv SC UTA SA! A cărui acționari sunt Parc Industrial Nord SA, Codlea Arctic SA (radiată între timp). Firme care… care. Cine nu știe despre ce este vorba, fie nu este din Arad, fie nu vrea să fie sau să se bage în seamă! Deci, este vorba despre INCOMPATIBILITATE, d-na avocat!

Apropo, de exemplu, UTA SA și ARED SA au sediul la aceeași adresă, pe Poetului. Întâmplător, nu?

Cât despre Alber Holding Mangement SA, această firmă mai este acționară la ABH Residence Development SA, alături de Laicom Invest SRL (tot cu sediul pe Poetului), UTA SA (tot pe Poetului) și Bermo (oare are și Morar – alt dezvoltator imobiliar, ceva pe acolo) Real Estate Development & Investment SA. Cine le coordonează?

Mai vreți amănunte? Avem.

Pe data viitoare! Vă țucăm de nu vă vedeți, vorba unui clasic în viață.

Alo MELIȚIA

Banka F.B.

P.S. Cum a pus Bercea mâna, și cu ajutorul cui, pe terenurile din spatele stadionului UTA, data viitoare.