O tânără arădeancă care suferă de sindromul Down a reprezentat cu mândrie orașul nostru la o competiție sportivă de mare amploare, destinată persoanelor cu dizabilități. Mara Oprea a reușit o performanță notabilă la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics Abu Dhabi 2019 și anume locul IV la proba 100 metri craul (n.a înot).

„Ne era dor să te vedem zâmbind“, au fost cuvintele celor de la Special Olympics România, care au felicitat-o pe „Super Mara” într-o postare pe o rețea de socializare.

Mara Oprea face parte din delegația României la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), care se desfășoară între 14 și 21 martie. La competiție participă în total 7.500 de sportivi din peste 190 de țări, care se întrec la 24 de discipline sportive. Sunt așteptați 20.000 de voluntari și 500.000 de spectatori. României este reprezentată de 35 de sportivi, care concurează la opt sporturi, Mara Oprea fiind unul dintre aceștia.

Rapid – A.s Ramat Hasharon

În vârstă de 16 ani, Mara s-a remarcat prin participarea la mai multe competiții sportive pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale. Însă Mara face mult mai mult decât să câștige concursuri sportive. Ea este un exemplu de tărie și demonstrează că așa-zisele limite pot fi depășite cu mult curaj și stăruință. Este o voce pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale, tânăra reușind să le reprezinte interesele și să arate că și cei care suferă de sindromul Down pot face multe. Pot face chiar performanță.

Nu de mult, meritele Marei au fost recompensate la Arad, prin diploma „Arădeni cu care ne mândrim“, în campania derulată de administrația județeană. Părinții acesteia sunt implicați în Asociația Integra, care reprezintă interesele copiilor și tinerilor care suferă de sindromul Down.

Jocurile Mondiale Special Olympics este cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Deplasarea delegației României către Abu Dhabi a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Comitetul Național Paralimpic și de către Nadia Comăneci, Ambasador Global al Special Olympics International.

Fundația Special Olympics din România contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului la nivel național. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.

 

sursa: glsa.ro