Ce noroc pe urbea și județul nostru să aibă asemenea bărbați de mare ispravă care știu să păstorească turmele de oi (a se citi instituțiile din subordine) pentru buna administrare a arădenilor și prosperitatea și toate alea de care ne povestesc politicienii locali când se bagă în poză sau în ecranele tv. Și ne referim aici la mai marele orașului Jiță Falcă de Didești, acest veritabil Celentano de Arad, și Marinel Iustin Cionca, un picolo cu școlile făcute… făcute la fel ca mulți alții și care conduce județul după bunul plac și plăcere (dar, despre asta și altele cu haltă hocazie).

Dar, iată despre ce vrem să discutăm azi. Dacă ˝tranvaiele˝lui EuroJiță par adevărate bijuterii (voarba vine) pe șine, autobuzele lui Cionca de la CTP-ul din subordine sunt, majoritatea dintre ele, praf. Se știe că noile achiziții de autocare s-au făcut doar pentru fundurile membrilor penele (PNL) când au de mitingit pe undeva prin județ, țară, chiar și pe la Bucale dacă trebuie. Și trebuie cam des. În rest, navetiștii să se descurce cu bombele pe roți din dotarea instituției din subordinea bravului, guralivului și lăudărosului (încă) președinte de Consiliul Județean, Marinel de la Pecica.

Puteți vedea în poza de la articol în ce condiții se circulă, de exemplu, pe ruta Arad – Horia, dacă nu ai paraploaie, ajungi acasă ciuciulete. Nicio treabă nu are nici șoferul, nici directorul CTP și bineînțeles nici Marinel Cionca, unul din semnatarii celebrului sondaj de modificare a alegerii președintelui de Consiliu Județean prin vot direct. Asta ca să mai prindă un mandat, că e loc călduț și aducător de beneficii fotelul de președinte CJA.

Sigur că ne place tot ce e direct, chiar și votul la președinte de județ, dar parcă prea din scurt e acțiunea, prea s-au speriat baronii locali că rămân fără mâncare la familie după viitoarele alegeri din primăvara viitoare. Sigur că aleșii ce sunt acum pe funcții pot ușor, având la dispoziție resursele instituției pe care o conduc, să își facă imagine și să îl știe lumea de cal breaz. Pe când cei nou veniți, până să fie desemnați de partidele lor și să înceapă să se facă un pic cunoscuți, atât pe ei, cât și planurile lor, vin alegerile și din scurt, baronii rămân tot baroni, pe funcții rămân.

Noi îl asigurăm pe Marinel Iustin Arghir Cionca de voturile navetiștilor cu ¨ploaie’n-busurile˝ CTP-ului. De fapt, garantăm doar pentru cei care au avut umbrele …

Uninominalu’