Raluca Turcan zice că se ia în calcul posibilitatea înghețării anului școlar, vreme în care ministresa învățământului zice că nu se pune problema înghețării anului școlar. Până aici: Huo, Turcan!
Acuma, să luăm lucrurile logic. Copiii stau acasă din 12 martie din cauza coronavirusului. Vacanța de vară ar începe în 12 iunie. Deci, din 12 martie până în 12 iunie ar mai fi avut de mers la școală 14 săptămâni. Scădem perioada cuprinsă între 4 și 21 aprilie, când ar fi fost vacanța de Paști a copiilor, rămânând pentru mersul la școală 12 săptămâni. Scădem „săptămâna altfel”, când oricum se făceau excursii, nu cursuri, sau, mă rog, orice altceva. Rămân, astfel, 11 săptămâni de școală.
Și vine, firesc, întrebarea: oare e NORMAL ca pentru 11 săptămâni de școală, pe care, oricum, profesorii se străduiesc cum pot să le suplinească online, să distrugem UN AN ÎNTREG ȘCOLAR din viața copiilor? Suntem pricopsiți cu guvernanți chiar atât de lipsiți de pîrghii și logică încât, pentru 11 săptămâni, să decidă repetarea unui an întreg? Sigur, unele tutci nu pot mai mult, e de înțeles. De neînțeles este de ce nu iese premierul însuși cu o veste ca asta, care mușcă din viața copiilor un an întreg, să am motive serioase să sparg carantina și să ies în stradă?! În fond, cu mine, dragi guvernanți, puteți lupta cum vă taie capul. EU duc. De copiii mei să nu vă luați însă, că vă scot ochii fără pic de remușcări. Dixit!
P.S. Ca să nu mai spun că din cele 11 săptămâni de școală, cu tot cu carantina asta, copiii chiar ar putea reveni la școală prin luna mai. Estimând că scăpăm de necazurile provocate de coronavirus și copiii revin la școală în 4 mai, de pildă, din cele 11 săptămâni de școală mai scădem șase săptămâni, rămânând fix CINCI SĂPTĂMÂNI de recuperat. Lucru pe care, cu acest online și cu ce se va recupera de către fiecare dascăl la clasă, nu văd de ce NU S-AR PUTEA MERGE ÎNAINTE, fără să se fure un an întreg din viața celor mici??? De ce?

Eugenia CRAINIC

Foto: Europa Fm