Deci:
Iese Cîțu (foto) acu câteva zile și ne spune că n-a putut dormi de grija românilor așa că a pregătit o OUG că să se amâne/suspende ratele TUTUROR celor care au credite la bănci. Bun, uraaa, trăiască Guvernul. Apare ordonanța:
1. Se amână doar celor afectați direct sau indirect de criză coronavirus.
2. Nu ne spune cum dovedești directul sau indirectul dar tu trebuie să dovedești cumva asta iar băncile vor aproba sau nu vor aproba cererea. M-am lămurit, e pentru toți măsura iar băncile se vor buluci să aprobe toate cererile.
3. În perioada asta de 9 luni se calculează dobânda la ratele amânate. Asta e firesc. Nefiresc este că această dobândă se adaugă la creditul rămas de achitat și ea va produce la rândul ei dobândă. Cămătărie pe timp de vivid.
3. Ordonanța nu se aplică celor care înregistrau datorii la data publicării ei în MOF. Să vezi cum îți găsește bancă că ai plătit mai puțin cu un leu acu trei luni.
4. Mai sunt inepții dar astea de sus dovedesc marea minciună a grijii lui Cățu față de români. De fapt, singura chestie e că astea 9 luni bancă nu te poate scoate în executare, atât. De parcă pe vremea covidului e coadă la cumpărări de imobile sau ai tu jde sute de mii de euro în bănci că să-ți fie frică că ți le poprește banca.
Mai știți ce le-am urat politicienilor când au stricat sute de teste pe curul lor? Repet urarea.

Eugenia CRAINIC