Falcă e un șmecher, parvenit prin conjunctură, oportunist (și-a construit cariera, nu prin valoare, nu prin examene de competență, ci in stil mafiot prin exploatarea relațiilor personale. Adică alianța cu Seculici și Băsescu și, precum Dragnea, prin modul mafiot în care a distribuit, către clientela politică, banii publici!). Un individ care, în loc să răspundă pentru jafurile din bani publici, jafuri ce au avut loc în mandatele sale, ce-a adus Aradul, din punct de vedere al dotărilor spitalelor (cel puțin, că acum asta ne doare cel mai tare), în epoca de piatră, face gură, a proasta. Pentru că, chipurile, timișorenii nu mai vor să suporte efectele jafului politic, din perioada Falcă, din Arad?
Adică, să presteze serviciile ce trebuie prestate la Arad. Și Timișoara a avut miniștri, precum Drăgulescu, Imre Francisc, Brânză, Sârbu și prim-ministru Grindeanu. Dar, spre deosebire de Seculici și Falca, n-au alimentat, exclusiv, clientela politică cu fonduri destinatem chipurile construirii și (re)reconstruirii de drumuri și trotuare, ori înlocuind, aiurea, borduri, ci s-au  zbătut pentru a obține fonduri pentru spitalele din Timișoara și pentru alte obiective de interes public. Spitale și alte obiective de interes public ce deservesc cetățeanul, iar asta, la Timișoara, se simte și se vede.
Așa că Falca are dreptul să vorbească de excluderea din alianța vestului (mă rog și asta e cam cum coiotul ar vrea să alunge tigrul din junglă) pe motiv de solidaritate, doar după ce spune ce-a facut cu banii ce trebuiau alocați, în primul rând, sănătății. Adică, după ce face dovada că a adus fonduri și le-a investit în spitale, măcar la nivelul investițiilor de la Spitalul de boli cardiovasculare sau de boli infecțioase, din Țimisoara.
De ce nu are Aradul un spital la nivelul celui din Timișoara? Unde sunt banii de investiții pe care i-a primit, mult mai mulți decât Timișoara? Falcă, după ce-a avut fonduri de trei ori mai mari ca Timișoara, trebuie să explice de ce le-a alocat clientelei, făcând investiții stupide gen iluminat public la sere, a înlocuit din doi în doi ani bordurile și trotuarele făcute din ciment- cumpărate de la Videanu, a pus semafoare pe unde a apucat, semafoare care nu funcționează nici acum, a reamenajat parcuri care erau amenajate și multe alte stupidități prin care a consumat banii publici. Nu dezintersat, desigur. Unde mai pui că licitațiile erau și sunt câștigate de aceleași firme.
Abia după ce explica oportunitatea acelor investiții (aporopo, numai în sensul giratiru de la Boul roșu au fost amplasați 21 de stâlpi verzi!) atunci are dreptul Falca să vorbească.
Și ce vrea acum Falcă?  Să trateze cetățenii Aradului, la Timișoara, pentru că spitalele din Arad sunt dezastru, iar banii sunt la Tehnodomus sau Faur – Sylcontrans, unii dintre veșnicii abonați la lucrările publice? OK! Solidaritate! Dar de ce nu și la împărțitul banului public?
Timișoara, din puținul care l-a avut, a investit și în spitale. Falcă de ce n-a făcut la fel? Despre Robu nu se vorbește că ar avea case prin SUA (Carolina de Nord) și conturi prin Monaco, alimentate de mafiile imobiliare. De Falcă si Seculici se vorbește, nu?
Apropo, dacă tot trebuie să deconteze cineva pentru dezastrul de la Spitalul Județean, ce aparține pe hârtie de CJ Arad: cine l-a creat pe Cionca, alt șmecheras cu pretentii de intelectual, care nu stie bine nici măcar limba română, cel ce trebuia sa aibă grijă de spital? Știți că și acest Cionca, in materie de competență profesională și ascensiune politică e „frate” cu Falcă? Știți că e bâtă în orice domeniu profesional? Nu el răspunde de spitalul judetean? Nu Falcă și Seculici l-au creat și instalat în funcție? De ce nu-i cer socoteală pentru ce se întâmplă? Pentru că, vorba aia, „corb la corb nu-și scoate ochii”!
Adică, de ce să răspundă vinovații, când salvăm situația prin solidaritate cu Timișoara, chiar dacă asta înseamnă să condamnam la moarte niste timișoreni. Ca să fim cinstiți și să n-o mai dam pe după gard: de ce nu-i întreabă aradenii pe Falcă și pe Cionca Marinel ce-au facut cu banii alocați spitalului județean? Știți câte firme căpușează spitalele din Arad și câte servicii stupide se plătesc din banii publici, pentru a se întreține clientela politica?
Credeti ca e vreuna, pe listă, fără „binecuvântarea” lui Falcă sau Cionca?
Nici în ultimul ceas, când ar trebui sa-și pună cenușă în cap, pentru că au generat dezastrul ce se plătește cu morți, Falcă nu renunță la ipocrizie. Chiar așa, D-le Falcă, trebuie sancționată Timișoara pentru că Marinel Cionca, una dintre creațiile tale a gestionat catastrofal situația de la Spitalul Județean Arad?
Chiar crezi că arădenii sunt așa naivi să se lase manipulați cu astfel de teatru ieftin, demagogic?
Pavel ROMAN

https://flacara-rosie.ro/2020/03/29/newsar-ro-ultima-ora-falca-vrea-sa-excluda-timisoara-din-alianta-vestului/

3 COMENTARII

  1. Rusine ciurucurilor falca si seculici , doua vinituri care au umblat numai dupa avere , nu le pasa lor de Arad !

  2. Dar cu bani de pe terenurile Vagonul(simbol al Romaniei) si Strungul faceva un Maracana in Arad dar el nici macaron UTA NU la terminat. De ce patriotism vb,cand dpunem UTA toate Romania stie Arad, cand spunem falcata nimeni nu stie .Asta de vreo 70 de anii si urmatori 5000 de anii .Falca? Gusa de porc, il gasesti in retete

Comments are closed.