KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

În zilele trecute au aparut în presa locală câteva articole referitoare la situația instituțiilor de cultură din Arad. În aceste articole se menționa faptul că Teatrul și Filarmonica „au fost lasate de izbeliste” de către autoritățile locale. În acest context, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad dorește să facă unele precizari:

Nu cunoastem bine situația de la teatru, dar putem aduce câteva lămuriri în ce privește Filarmonica.

În data de 01.04.2020, a fost convocată Ședinta Consiliului de Administrație al Filarmonicii care a aprobat în unanimitate trecerea personalului artistic în șomaj tehnic până la data de 16.04.2020, cu plata unei indemnizații de 75% din salariul de bază.

În data de 15.04.2020 se emite o noua decizie prin care este prelungită prima decizie până la data de 14.05.2020.

Surpriza a venit odata cu fluturașul de salariu, cand angajații au constatat că suma era mai mică decât cea stabilită prin decizia Consiliului de Administrație și comunicată fiecărui angajat în parte. În urma nenumarătelor întrebări, nimeni nu a putut să lămurească misterul dispariției sumelor de bani.

Sindicatul a făcut mai multe adrese înspre Filarmonică încercând să lămurească această problemă, dar, deocamdată, nu am primit niciun răspuns.

Trebuie menționat faptul că la aceste ședinte au participat atât reprezentantul din partea Primăriei, cât și reprezentantul delegat de Consiliul Local, ambii votând pentru soluțiile adoptate.

Presedinte S.A.F.Arad, Mihai DOGARU