Au dezbătut legi, au gândit amendamente, și-au susținut punctul de vedere într-un joc virtual organizat în cadrul celei de-a 6-a ediții a concursului „Ziua Europei la FSUS”. Protagoniștii au fost elevi arădeni care au devenit europarlamentari pentru o zi. 

Au participat la această excursie digitală în Parlamentul European elevi de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, Colegiul Național „Vasile Goldiș”, Liceul Național de Informatică, Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”, Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” și Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ineu, Liceul Tehnologic Chișineu Criș.

Totul s-a întâmplat la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în organizarea Facultății de Științe Umaniste și Sociale și cu susținerea studenților facultății.

Cum s-au simțit elevii? 

„Am ieșit din zona de confort și am avut ocazia să-mi exprim opinia asupra unor aspecte semnificative pentru societatea noastră” a declarat Daniel Pușcaș, elev la Ineu, studenților de la jurnalistică Gregoria Holhoș-Vaida și Pabin Ștefan Kristian care au luat pulsul evenimentelor. 

„Iubesc informatica dar mi-a plăcut și postura în care am fost pusă astăzi de a ajuta comunitatea. Participarea la acest joc interactiv m-a făcut să mă gândesc foarte bine că s-ar putea să mi se potrivească mult mai bine această parte socială” a declarat Stepan Amalia de la LNI.

„Ne-am bucurat pentru că elevii și studenții s-au implicat cu foarte multă pasiune în eveniment și și-au luat în serios rolul de europarlamentari. Sunt convinsă că acest joc interactiv i-a adus mult mai aproape de valorile europene decât orice alt tip de prezentare” a declarat Alina Pădurean, decanul facultății.