Aţi ghicit, este vorba de veşnicul şi incomparabilul Florin Remeţan, pe care vicisitudinile politicii anului 2016 l-au prins în postura de preşedinte al organizaţiei judeţene a PMP sau, cum este cunoscută formaţiunea „partidu’ lu Băse şi-al Lenuţei”. Prin acest partid, Florinel a reuşit să se autopropulseze în Consiliul Judeţean şi, acum, că a crescut mare, partidul la- blagoslovit şi cu primul loc pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor.

Pe scurt, Remeţan este un politician consecvent, de mare valoare şi fidel valorilor doctrinare. Aşa pare, dar… Marele Lenin s-ar răsuci-n Mausoleum dac-ar şti ce face… micul Lenin. recte, cât de consecvent este.

Marele Lenin a fost comunist şi atât. Micul Lenin a fost şi el comunist, dar l-a surprins Revoluţia din Decembrie şi aşa a aflat Florinel că pot fi mai multe partide. Şi au fost… Florinel a început politica aşa cum era normal. Adică, la PSM – pentru profani, Partidul Socialist al Muncii, partidul lui Ilie Verdeţ, continuatorul real al comunismului în România. Apoi, ca un utecist veritabil, a trecut la varianta democrată a partidului, la Partidul Socialist, condus pe acea vreme de Tudor Mohora. Prin fuziuni şi calcule, a ajuns la un veritabil – şi democratic – partid de stânga: PSDR-ul lui Cunescu. Şi, apoi, printr-o fuziune a ajuns la partidul de suflet – continuatorul de facto al comunismului –, la PSD! care partid l-a făcut subprefect!

Viaţa şi luptele politice l-au adus, cum spuneam, la PMP. Şi, cu mari şanse să ajungă deputat. Ce ţi-e şi cu consecvenţa asta, Lenine!