Nu este prima abatere de acest gen

Autorităţile au confiscat peste o tonă de alcool (posibil metilic!), la Cintei.

Cazul, petrecut în urmă cu câteva zile, este de o gravitate extremă dacă într-adevăr este vorba despre alcool metilic (tehnic) care ar fi putut fi destinat consumului uman.

„Poliţiştii Postului de Poliţie Zărand împreună cu cei ai oraşului Chişineu-Criş au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza localităţii Cintei. Percheziţiile s-au desfăşurat la locuinţele a doi bărbaţi, de 44, respectiv 76 de ani, ambii din Cintei, şi la sediul unei societăţi comerciale din aceeaşi localitate. În urma activităţilor desfăşurate, au fost depistate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor cantităţile: 1.760 grame de tutun şi 1.150 de litri lichid cu miros specific de alcool. În continuare se efectuează cercetări pentru deţinere de către orice persoană în afară antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Potrivit informaţiilor noastre, unul dintre cei doi bărbaţi ar mai fi avut asemenea probleme şi în trecut, când ar fi fost amendat cu aproximativ 700.000 de lei vechi. Acesta deţine unităţi de alimentaţie publică în localitate, de unde şi suspiciunea că alcoolul era destinat consumului.

Surse: Flacăra Roşie, NewsAr.ro