Destrămarea coaliţiei a început (ca Unirea din 1918) la Arad

Ştirea sfârşitului de săptămână din politica românească este aceea că Tăriceanu (ex-preşedinte PNL) s-a săturat de Daniel Constantin (ex-preşedinte PC), ambii preşedinţi la ALDE şi parteneri de guvernare cu Dragnea – PSD. Mai mult chiar, Daniel Constantin este vicepremierul României şi ministrul Mediului în Guvernul Grindeanu. Până la ora aceasta, când scriem aceste rânduri, „motobiţiglistul” Tăriceanu este decis să-i propună lui Dragnea şi, logic, lui Grindeanu să-l dea afară din guvern pe rebelul Daniel Constantin. Să-l lase cu ochii în soare, adică. sau, dacă vreţi o expresie mai plastică, acesta din urmă să rămână izolat, ca sula în nuntă! Că o fi ce vrea Tăriceanu, că nu o fi, asta rămâne de văzut.

La Arad, însă, situaţia este cu totul alta. Adică, PC-ul e la putere, vechii liberali (vorba vine – Mihăiţă „Vermorel” Calimente numai liberal nu este!) sunt mai mult de umplutură. Nu o spunem noi ci o spun faptele, adică ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile în sânul ALDE Arad. Atunci când un şef al PC i-a tras o directă în meclă (în bornău, mai precis) unui important şefuleţ şi sponsor pe deasupra al vechiului PNL, chiar în sediul partidului – sau coaliţiei, că nici dracu nu mai ştie ce este. Noroc că la altercaţie a fost prezent şi „Vermorel” Calimente, instructor de tumbe în diplomă, fost rugbist, care a aplanat cât de cât conflictul. Oricum, borşul (sângele, roşu ca PSD-ul) a curs din nasul ciupitului vechi penelist, dar acesta din urmă nu s-a dus la legist aşa că… canci urmări.

Revenind la ideea de bază, ALDE a început să se destrame de la Arad. Să mai zică cineva că politicienii noştrii (vorba vine) o freacă la rece şi nu sunt în prim plan.

P.S. Din cauză de grabă am omis să vă spunem numele bătăuşilor. Dar, cum cititorii noştri sunt mai dăştepţi decât ai altora bănuim că ştiţi despre cine este vorba.

D.R.S. – înainte cu două ceasuri de meciul România – Danemarca!