Foaierul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad a fost, duminică după prânz, gazda lansării primei cărţi a grupului „Tu-carte deschisă”, carte ce cuprinde semnătura a 18 autori din Arad și din țară. Evenimentul a fost pe tot parcursul lui un real succes datorită caracterului inedit al acestui proiect.

„Volumul I Tu-carte deschisă”  a fost  aplaudat la scenă deschisă, printre spectatori regăsindu-se membrii Cenaclului Lucian Emandi de la Pecica, membrii Cenaclului Luceafărul Arădean, invitați de la Macea, oameni din sport și fotografie, iubitori de cultură etc..

Prezentarea a început prin a face cunoscută o parte din autori de către gazda evenimentului, Natalia Micalona, iar cealaltă jumătate prezentându-se fiecare autor în parte. Între alocuțiunile autorilor publicul a fost încântat cu muzica lui Adrian Borcea, iar la final artistul Noni a oferit un scurt recital.

Proiectul „Tu-carte deschisă” este dovada vie a faptului că în fiecare om simplu există un artist. Iar diversitatea autorilor din acest volum și buna colaborare dintre ei sunt un exemplu de urmat. Chiar dacă sunt diferiți ca domenii de activitate, membrii grupului literar își fac timp și pentru partea lor sufletească, artistică, lunar la seri de lectură desfășurate în cafenele literare din Arad.

Natalia Micalona