Celebră deja după distrugerea bazelor sportive din Arad, stadioane ca Strungul, Vagonul sau Telecom fiind rase de pe faţa pământului sub administraţia Falcă, Primăria o comite din nou. E vorba despre mult mediatizatul stadion Gloria, a cărui pistă de atletism e deja distrusă pe numeroase porţiuni, după ce fotbaliştii UTA-ei au primit undă verde pentru a se pregăti pe arena de la Bou’Roşu. Totul se petrece după ce în 2010, Primăria anunţa că doar studiul de fezabilitate pentru amenajarea pistei de atletism a stadionului Gloria costa 500.000 de euro, pentru ca peste doi ani, în 2012, primarul Falcă să inaugureze în plină iarnă investiţia de pe “Gloria”, care se ridica la peste 1,6 milioane lei. În fine, în primăvara lui 2016, stadionul Gloria găzduia Cupa Europei de aruncări lungi, eveniment unde Primăria aloca un buget de 500.000 de euro.
Investiţii anulate practic dintr-un pix, după ce Falcă s-a văzut încolţit şi fără soluţii, în tentativa UTA-ei de a se pregăti în condiţii măcar decente în municipiu. După ce a supus UTA unei duble ruşini pe “Motorul”, redată pe larg şi în spaţiul mediatic, a urmat “exilarea” echipei la Şiria, în poate cel mai ruşinos episod al existenţei clubului. Apoi, primarul s-a gândit să îşi bată joc şi de investiţiile din ultimii ani, preferând să îşi salveze cumva pielea în faţa furiei suporterilor. Astfel, nu a mai ţinut cont de banii investiţi pe “Gloria”, mulţi chiar din bugetul local şi a dat undă verde pentru fotbal pe o arenă destinată iniţial exclusiv atletismului.
Aşa cum anticipam, urmările sunt fatale pentru pista de atletism – poate una dintre cele mai moderne şi apreciate din ţară, care arată ca după război. Vă lăsăm să trageţi singuri concluziile despre cum preţuieşte administraţia locală un stadion în care s-au investit sute de mii de euro. Asta dacă mai aveaţi îndoieli legate de strategia de dezvoltare a bazelor sportive arădene. Că de sport de performanţă, în Arad, aproape că nu mai putem vorbi.

Sorin Haut (LIVEARAD)