Nu-mi place să dau exemple. Nu-mi place să dau verdicte. Nu-mi place să fac analize excesive. Dar…

Sunt în politică, atât ca „activist”, cât mai ales ca ziarist, de mai bine de 20 de ani. Cu bune şi rele, desigur, dar cu o capacitate analitică relativ competentă (iertaţi-mi lipsa de modestie). Am cunoscut „mareele” politice şi am simţit că PSD (PDSR sau cum s-o fi numind) nu are priză la arădeni. Iar rezultatele mi-au confirmat predicţiile sau… postdicţiile. În toată activitatea mea jurnalistică, stând în cur, dar judecând cu capul, îmi dau seama că m-am întâlnit cu parlamentari PSD de Arad de excepţie, fie că era vorba de Avram Crăciun sau Dănuţ Ungureanu – materie loco – fie Florian Bercea sau Sergiu Nicolaescu – importaţi prin voia sorţii.

Acum, mi-a dat soarta să văd un alt „material de import”, în persoana actualului senator Mihai Fifor. Sincer, iniţial m-a deranjat însuşi faptul că vine un stranier să candideze. Apoi, m-a deranjat că e oltean. Poate că reminiscenţele scorniştenşiene au stat la subconştient, dar era oricum ciudat. Dar…

Fifor are minte. Am stat, de vreo două ori, e drept, la mese diferite, într-un dialog indirect, cu Mihai Fifor. Trec peste pilele lui, trec şi peste ale mele, dar am văzut că vorbeşte  cu „pe care” în loc de „care”, face distincţie clară la plural – adică nu are exprimări gen este multe –, plus că mai are şi substanţă. Oltean care mă reprezintă pe mine, arădean, dar măcar ştie ce vrea, ce spune. Tot nu mi-e la rânză, dar dacă am primar oltean, de ce n-aş avea şi senator oltean!?!

Ceea ce vreau să subliniez e că am auzit că, mai nou, senatorul Fifor nu mai e în graţiile deputatului Căprar! Adică domn’ Căprar, „subofiţer” prin nume şi rezultate, se răsteşte la „colonelul” Fifor, cel care a reuşit după aproape 25 de ani, să aibă cel mai bun rezultat din judeţ. Nu sunt adeptul internetului, prefer propria-mi memorie, dar la nivel de alegeri parlamentare, PSD – sau cum s-o fi numind de-a lungul timpului – n-a câştigat în Arad din ’92!!! A făcut-o „colonelul” Fifor, în 2016. Iar „subofiţerul” Căprar s-a trezit să-l conteste.

Probleme, Dorele, mo?

1 COMENTARIU

  1. la ultimele alegeri psd câștiga și dacă triponea un măgar lângă căprar. meritele personale ale bibliotecarului din pepiniera de cadre a pcr, actualmente capitala beizadelelor penale, tind spre zero!

Comments are closed.