Deși nu suntem un site de știri, de evenimente etc. nu putem rămâne indiferenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Mai ales când este vorba despre pierderi de vieți omenești cauzate de accidente rutiere. Ca să nu mai vorbim despre pagubele materiale imense rezultate de evenimentele rutiere. Concret, este vorba despre intersecția morții, cea de pe strada Păduriii cu strada Dorobanți, în fața (ciudată ) Cimitirului Pomenirea. Sau, dacă ne permiteți o glumă, în fața birtului prietenului nostru Nicu Curta, situat vizavi de cimitir. Revenind, în intersecția respectivă nu există săptămână să nu se înregistreze evenimente rutiere, unele cu urmări grave. Și asta datorită, în primul rând, indolenței, nepăsării autorităților locale, celor care ar trebui să semnalizeze corespunzător intersecția respectivă, să stabilească cine are prioritate.

Concret, cum vii de la aeroport spre strada Pădurii, la circa 30 de metri de intersecție ai un indicator (vezi foto) de drum cu prioritate. În fața cimitirului, pe ultimul stâlp, îți apare indicatorul STOP! Dacă apuci să frânezi, lansat fiind că doar ești pe drum cu prioritate, este bine. Dacă nu, și dacă ai noroc la ghinion te ia în plin vreu autovehicol ce vine, tot lansat, de pe strada Pădurii, drum, deasemenea cu prioritate.

Mai știi că service-urile auto nu au o înțelegere cu autoritățile locale responsabile de uriașa gafă privind semnalizarea intersecției respective. Cât privește semafoarele instalate acolo, care au costat o cocie de bani,, din banii noștri ai fraierilor de arădeni, întrebați-l pe Jitză Falcă de ce nu funcționează.

D.R.

2 COMENTARII

  1. La fel în zona sălii Polivalente.Ca pieton ești la mila șoferilor, care conduc prin zonă venind la modul ,,lansat,,dinspre piața Podgoria.Deși sunt semafoare,acestea nu funcționează de foarte mult timp (câteva luni).
    Radarul poliției nu este de văzut prin zonă.Noroc că până acum n-a murit nimeni.Ce va fi în viitor? Dumnezeu cu mila.. Scapă cine poate! Factorii responsabili de soarta noastră, a cetățenilor de rând, să intervină de urgență pentru aducerea situației la normal., adică:Să pună de urgență în funcțiune semafoarele!

Comments are closed.