Răsfoind presa de specialitate, de data asta mediafax.ro, am aflat că „paria” presei arădene, cel care a cheltuit – sub propria-i semnătură – sute de mii de ron pentru himera „Arad – Capitală Culturală” (acolo unde nu ne-am calificat nici măcar în finală) a gafat-o din nou. Este vorba despre Andrei Ando, cel care a falimentat tot pe unde a fost (Observator arădean, West TV etc., Capitala culturală) şi care a fost „uns” de către Jitză Falcă şef la Consiliul Judeţean, la un departament înfiinţat după chipul şi asemănarea lui Andraş Ando. Ca urmare a limbilor pe care acesta le-a tras mai marilor urbei de-alungul anilor. Ei bine, Andraş Ando, în calitate de şef al Departamentului Comunicare de la CJA, s-a trezit să spună că Jackson, complexul comercial vecin cu Spitalul Judeţean, dar şi cu campusul Universităţii private Vasile Goldiş (adică banca Ardelean) se va închide în iunie, din cauză de autorizaţie ISU (pompieri, adică). Cine, cu ce interes l-a pus să facă public acest lucru şi mai ales din poziţia sa de şefuleţ la CJA pe probleme de cultură, beutură şi mai nou turism, cine ştie. Cionca, Ardelean Aurel? Cert este că Andraş s-a băgat ca şi chiloţii îi cur (scuzaţi-ne expresia) într-o problemă care nu este trecută în caietul lui de sarcini, adică fişa p(r)ostului. Are ceva personal cu patronul de acolo, Medinţu? Nu ştie că la Jackson, de bine, de rău, lucrează de ani buni de zile zeci de oameni?

Până la aflarea răspunsurilor la întrebările de mai sus şi la altele, noi ne rezumăm să facem publică o declaraţie oficială referitoare la autorizaţiile ISU, publicată de Mediafax. .

 

„Nicuşor Dan: Termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu se prorogă până la 30 septembrie

 

Termenul până la care poate fi obţinută autorizaţia de securitate la incendiu a fost prelungit până la 30 septembrie 2017, potrivit liderului USR, Nicuşor Dan.

”Am dat un raport de aprobare. Raportul a fost dat în unanimitate. S-a dispus că se prorogă până la 30 septembrie termenul până la care operatorii publici şi privaţi nu sunt sancţionaţi. Unul dintre motivele pentru care s-a hotărât acest lucru a fost că sunt numerose şcoli care trebuie să facă asta şi le este mult mai uşor (să îndeplinească formalităţile necesare-n.r) în perioada de vacanţă şcolară. După asta s-a hotărât că nu sunt amendaţi operatorii publici şi privaţi care până pe 30 septembrie îşi depun cererea de avizare. Există un deficit de specialişti care să facă această avizare. Nu este rezonabil să credem că toate vor fi terminate până la 30 septembrie, dar dacă prelungim la infinit termenul oamenii vor lăsa până în ultimul moment şi nu vom rezolva niciodată (problema-n.r.). S-a luat această decizie, cine nu îşi face cererea de avizare pentru securitate la incendiu până pe 30 septembrie va fi pasibil de sancţiune, ca să fie un termen limită odată pentru totdeauna”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicuşor Dan, membru al Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor.

Comisia pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor a adoptat un amendament prin care termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor se prorogă până la data de 30 septembrie 2017, camera fiind for decizional. Termenul iniţial era de 30 iunie.”

 Ioţa a lu’ Săndălic