De ani buni doar combinata Atletico – UTA atrage bani de la contribuabilii arădeni pentru a-și finanța activitatea de fotbal juvenil, cu toate că mai sunt și alte cluburi private care depun proiecte la Consiliul Județean și la Primăria Arad dar cărora le sunt respinse documentele și li se refuză finanțarea. Cu acei bani obținuți de la buget, cele două cluburi coordonate de Șoani Meszar cumpără echipamente de la firme de casă, plătesc competiții și își permit să aducă la Arad copii talentați din alte zone ale țării pe care îi cazează, le dau să mănânce și îi trimit la școală.

Celelalte cluburi din sectorul juvenil se finanțează cum pot, cu bani privați și cu copii exclusiv ai județului Arad, pentru că sunt talente care trebuie descoperite și la Vârfurile și la Craiva, și la Macea dar și la Săvârșin.

După o cvasidominare a lui Atletico iată că au început să scoată capul la lumină și alții, pentru că sunt conducători și finanțatori inimoși care au ales tineri antrenori dedicați sportului rege, cu priză la copii, cu experiență și chiar cu pregătire de specialitate. Secretul lor este munca și seriozitatea iar roadele încep să apară.

Așa se face că în acest an au apărut surprizele în campionatele de juniori organizate de AJF Arad.

Astfel, la juniori E, copii născuți în 2006-2007, pe primul loc cu șanse reale de a câștiga campionatul este ACS Viitorul antrenată de Norbert Jozsa care este pe primul loc la distanță de șase puncte de rivala UTA.

La juniorii D, copii născuți în 2004-2005, grupa de la ACS Viitorul antrenată de Dinu Maghici a câștigat derby-ul cu liderul UTA, din care jumătate din echipă nu erau arădeni,  și s-a apropiat la șase puncte și are un joc mai puțin și astfel amenință serios prima poziție a clasamentului.

La juniorii C, copii născuți în 2002-2003, CS Ineu, parte a Academiei Ladislau Brosovzsky și antrenată de Cristi Sculici a câștigat derby-ul cu UTA, este în frunte la 5 puncte de urmăritoare și mai sunt doar patru etape până la final.

Rezultatele sunt meritorii mai ales că aceste cluburi private nu dispun de resursele și relațiile combinatei Atletico-UTA, terenurile din orașul Arad, atâtea câte mai sunt, au devenit inaccesibile celorlați doritori de sport, care s-au văzut nevoiți să migreze la Sânleani sau Târnova, Ineu sau alte zone din județ.

Felicitări domnilor Giovanni Catanzariti și Roland Szabo, oamenii din spatele cluburilor Viitorul și Academia Brosovzsky, care își consumă banii personali și energia pentru a oferi copiilor născuți în județul Arad șansa de a deveni fotbaliști profesioniști și să sperăm că banii noștri, ai contribuabililor arădeni se vor împărți și acestor cluburi care ne fac cinste și ne reprezintă atât în țară cât și în străinătate, unde au câștigat turnee.

 

Călin Florinescu

 

7 COMENTARII

  1. De fapt, Șoani înghite tot. A destrămat grupa 2003 a CSȘ Gloria, transferând-o în corpore la UTA. Nu vrea competiție, vrea să fie doar el. Și ne mai mirăm că ne bat timișorenii (unde există o competiție acerbă) pe unde ne prind. Există o goană nebună de a aduna copiii la UTA, nu contează că se calcă pe picioare și unii talentați freacă banca de rezerve. Păi, se primesc fonduri de la FRF pentru fiecare copil. Așadar, cantitate nu calitate! Și dezbinare…Și ne mai mirăm că puștii își pierd motivația și se lasă de sport!

      • Nu îl laudă nimeni, totuși clubul a fost fondat de el atunci când copiii au rămas pe drumuri, fiind îndepărtați de la Centrul de copii și juniori UTA în dauna celor de la Atletico. Peste tot e la fel, nu se poate fără susținerea părinților. În articol s-a dorit să se scoată în evidență că la Academia Brosovszky și la Viitorul se încearcă ceva, în ciuda opoziției lui Șoani! Cui nu-i convine, să meargă la UTA. Acolo e numai lapte și miere, totul e moca!

  2. Nu îl mai lăudati atata pe Cantaruti italianul macaronar care sa nu uitam ca a destrămat UTA,pentru ca banii ii baga părinții nu el,un nimeni în drum

    • Înainte să o destrame a salvat-o de la faliment. Ați uitat repede. Iar destrămarea s-a produs cu largul concurs a lui Jiță și Șoani. Interesele au fost mari, nu se vindea nimic cu marca atletico, trebuia un nume, un brand.

  3. Uau ce performante da la u 17 si u 19 si seniori ce performante au ? Scuze ca tre sa amintesc cine a pus uta in falimen oare unu giovani amu are club privat pe bani altora adica parinti daca meszar nu se implica azi uta nu mai exista asa ca mai usor cu italianu

    • Nu au grupă la U19, iar la U17 sunt vicecampioni județeni. Urmează și rezultatele, răbdare!

Comments are closed.