Am citit pe facebook-ul lui Florin Tripa, deputat PSD Arad în Parlamentul României, părerea dumnealui referitoare la intenţia (oficială) a Consiliului Judeţean Arad de a transforma plaja şi balta de la Ghioroc în staţiune turistică. Fapt pentru care, prin Hotărâre de Consiliu Judeţean s-a aprobat o sumă considerabilă din bugetul CJA. Comunişti cum suntem nu putem decât să ne bucurăm când vedem dezvoltarea unui loc de agrement, de distracţie. Mai ales că Ghiorocul, prin festivalurile studenţeşti care se desfăşoară acolo, chiar merită o investiţie. Însă, în opinia noastră, o investiţie corectă, nu dirijată de interesele obscure şi meschine ale celui care se crede stăpânul Aradului. Ştiţi despre care Jitză este vorba. Până să ne dăm cu părerea, vă invităm să citiţi în cele ce urmează, declaraţia oficială dată de deputatului Tripa.

„Tupeul conducerii CJA îmbracă deja forme paroxistice, în ton cu profilul liderului local al formaţiunii, dirijorul simfoniilor nord-coreene ale PNL Arad. În urmă cu o lună, madame Boghicevici ieşea cu mare tam-tam în presă şi vorbea apăsat despre transformarea comunei Ghioroc în stațiune de interes local. Ne-am exprimat atunci argumentat rezervele de rigoare, mai ales că în ciuda aspectului pitoresc al locului, plaja de la Ghioroc nu corespunde niciunui criteriu minimal impus de normele de specialitate în domeniu. Nu are grupuri sanitare, duşuri şi evident nici canalizare. Inutil de menţionat că echipa PNL de la judeţ a aruncat, pe model Falcă, o sumă uriaşă, 810.000 Ron (8 miliarde Lei vechi) pentru un studiu de fezabilitate ca ceaiul, despre care au uitat să precizeze de ce natură este. În acest timp, maşina de vot liberală din CJA a aprobat suplimentar alocarea unei sume de 400.000 Ron (4 miliarde vechi) pentru construcţia unei parcări, veşnica obsesie molipsitoare a lui Falcă. O parcare arondată unei plaje care nu are autorizaţie valabilă de la Direcţia de Sănătate Publică. Minunat, nu?  

Pentru că sunt adeptul legalităţii şi transparenţei totale, la fel ca şi colegii mei parlamentarii PSD de Arad, am adresat în mod procedural ministrului Turismului, domnul Marius Dobre, o întrebare parlamentară cu privire la stadiul demersurilor conducerii CJA relativ la intenţiile de a transforma comuna Ghioroc în stațiune de interes local. Evident, ministrul Dobre mi-a răspuns şi…… surpriză !!!!! doamna Boghicevici şi de altfel nimeni din anturaj, nu a transmis niciun fel de documentaţie ministerului de resort pentru analiză. Dar bani publici pot să-i arunce pe apa sâmbetei că doar sunt banii contribuabililor ! Adică acasă ne jucăm de-a balenele în ibric şi devenim peşti muţi când vine vorba despre demersuri oficiale. Cam astfel stau lucrurile cu echipa Cionca-Boghicevici- Bîlcea, învăţăceii lui Kim Jong-un de Arad.”

Florin Tripa, deputat PSD în Parlamentul României

 

Declaraţia de mai sus ni se pare pertinentă şi bazată pe un document oficial. Ceea ce iscă nişte bănuieli, cârcotaşi comunişti cum suntem, este faptul că Falcă a vrut să-şi impună punctul dubios de vedere prin interpuşii din conducerea Consiliului Judeţean Arad. Adică, la un eventual eşec să scoată castanele din foc cu mâna acestora. Să ne explicăm.

Nu de multă vreme, Falcă, cu puterea sa nemărginită (se pare că, deocamdată, aşa este) a înfiinţat un nou Departament în cadrul CJA-ului condus de Iustin „Marini” Cionca, departament ce se numeşte, chipurile, „de comunicare” şi în fruntea căruia l-a „uns” pe Andrei Ando. Adică, un fost ziarist care a îngropat un ziar – Observator arădean -, o televiziune – West TV (cu toate acareturile de acolo) şi şi-a bătut joc de banii arădenilor în ceea ce s-a numit „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021”, acolo unde a cheltuit milioane de euro din bani publici. Deci, vă daţi seama pe mâna cui a ajuns, acum un departament din CJA care se ocupă de comunicare, publicitate şi, mai nou, turism!!!!

Că e omul lui Falcă e clar, dar de ce a trebuit băgat pe gâtul celor de la CJA un individ care şi-a demonstrat măsura neputinţei în mai multe cazuri şi domenii? Sunteţi cititori mai deştepţi decât ai loc, aşa că înţelegeţi de ce. Ceea ce nu înţelegem noi este de ce Falcă a trebuit să-i bage la înaintare în afacerea „Ghioroc – staţiune turistică” pe Cionca, Boghicevici, Bâlcea şi ceilalţi consilieri judeţeni PNL care au votat banii pentru o himeră care se dovedeşte a fi falimentară din start? Ştiţi dvs., dragi cititori, de ce.

Pe final vă dăm o perlă din spusele emise de „eminenţa cenuşie” (ca să nu-i zicem expertul în rateuri şi cheltuirea inutilă a banului public) numită Andrei Ando. Cică, Andraş vrea să refacă (a câtea oară?????) „Drumului vinului”. Ştiţi despre ce este vorba, că şi acolo s-au spălat, pardon, cheltuit o grămadă de bani. Şi cum vrea Ando să reînvie acest proiect? Să îmbine sportul cu băutul. Concret, vrea să facă traseu de biciclete şi să organizeze excursii cu iubitorii acestui sport de masă la cramele private situate în Podgoria Aradului. La degustări de vinuri etc. Şi după aia? După aia, profesore Andraș, cum circulă bicicliştii pe drumurile publice, cum se întorc ei la Arad după ce au consumat licorile bahice pe care le-au degustat? Beţi mangă!

Pe lângă că este o prostie fără margini, uzuală, obişnuită în activitatea de până acum a „strategului” Ando mai a fost preluată de unii dintre mai marii PNL-ului care chiar cred în dobitocia asta. Ca de altfel în toate de unde se poate mulge bani.

Cât se vor mai lăsa prostiţi şefii CJA-ului arădean de Falcă şi de astfel de elemente pe care le impune în tot felul de funcţii…

 

Biţiglistu’ fără biţiglă

 

P.S. Poate vă întrebaţi de unde-i vin lui Ando şi mentorului lui într-ale… Să vină de la Grand Place din Bruxelles, acolo unde se află de câteva zile Andraş în delegaţie. Pe banii arădenilor, să fim bine înţeleşi. Că ce şi că cum face acolo aşteptăm să ne comunice. Că doară de aia a fost puş şef mare la un departament special al CJA, creat pentru el.