Duminică dimineața, la ora 9,00… În plin centrul Aradului, în fața fostului CEC… Cel negru, căscând alene: „fraților, gata cu leneveala, haideți să facem rost de micul dejun. Propun să o luăm spre gară, doi pe o parte, unul, pe cealaltă”

Cel galben cu pete albe: „eu zic că nu are rost să meargă niciunul pe partea cu biserica roșie, că nu sunt coșuri de gunoi și nici terase unde se mănâncă. De fapt, mai bine o luăm spre teatru, că acolo sunt. Tot s-o găsi vreun milostiv să ne arunce o bucată de ceva”

Cel galben cu pete negre: „fraților, nu vă mai bateți capul, mergem direct pe Mețianu. Coșurile sunt arhipline, ajungem ușor la ele, că nu sunt pe stâlpi, ca pe centru, mai găsim și niște fraieri de boschetari care dorm pe băncile de 8500 euro ale Falcă și le furăm parizerul din plasă”

Cel negru: „vă rog să vorbiți cu respect depre Ghiță, că dacă nu făcea el șmecheriile cu inundarea Aradului de gunoaie, făceam foamea. Și tot datorită lui putem să umblăm pe unde și cum vrem, că el, ca om milostiv, dă salarii la hingheri cu carnet de partid, care doar semnează doar statul de plată, fără să ne aibă treaba! Să trăiască domnu Ghiță, că noi l-am învățat să latre !”

Miau Miau