Jitză nici nu știi cât de mic ai să devii. Nu o spunem numai noi ci și mai marii de la București ai PNL-ului. Concret, Ludovic Orban și Cristian Bușoi cei care se luptă pentru conducerea centrală a partidului, alegeri ce vor avea loc luna viitoare.

Luni, la București, liberalii (vorba vine) arădeni, din ambele tabere au fost la Capitală să afle dacă vor fi validate alegerile din filiala arădeană, alegeri în urma cărora Falcă a fost rerere ales președinte. Sau, dacă vreți, s-a reales cappo di tutti capi. Cum Jitză le-ar fi promis sprijinul său și a delegației arădene la alegerile din iunie atât lui Orban, cât și lui Bușoi, mai marele Aradului se aștepta ca PNL central să valideze alegerile din Arad și, implicit, să respingă contestația adversarilor lui Falcă. Adică, tabăra Pistru, Neluțu Cristina, Călin Abrudan, Igaș, Seculici etc. Numai că Orban și Bușoi știau de faptul că Falcă este un duplicitar sadea, că joacă la două capete și au amânat luarea unei decizii.

Pentru cei care nu cunosc substraturile politichiei le spunem doar că dacă Falcă ar fi fost validat delegația Aradului la Congresul PNL din iunie ar fi numărat peste 100 de persoane. În situația în care alegeriile din filiala Arad nu vor fi validate și va fi admisă contestația taberei lui Pistru vor trebui refăcute algerile la Arad. Lucru care nu se va putea face înainte de Congresul din iunie. Pe cale de consecință, la Congresul PNL din iunie, când se va alege noul președinte al PNL, Aradul va avea o delegație de circa 10 persoane, conform statului partidului. Ceea ce convine de minune atât lui Orban, cât și lui Bușoi care s-au scăpat de o grijă. Aceea că Falcă va trăda pe unul dintre ei. Că, probabil, s-au lămurit și ei de caracterul lui Jitză!

Fleandura roșie