Când jumătate de facebook este plecat în acest miniconcediu la ștrandurile din comunele și orășelele Ungaria, în Croația, prin Serbia și Italia, și un sfert este plecat pe la Felix, Oradea, Ghioroc etc., în țară au mai rămas câțiva nostalgici, parte dintre ei preferând intimitatea de la ștrandul arădean. Acolo unde, vorba aia, dacă te bate cineva nu ai pe cine pune martor. Unul dintre nostalgici la care facem referire (ca să nu zicem comod, că puturos e alint) este Dani Dascălu, cel cu șlarfele lui de zi cu zi.

Amu, noi băgăm dă samă de ce Dani nu pleacă din Arad. Aici are anunțuri importante pentru țară, diaspora etc., are de băut, cafa unu, cafa doi, bere in big progres, niște amici care mai sar la cap cu un whischeș, o berulă, un Courvoisier etc. Asta ziua. Că noaptea „parcarea” și punctul terminus al acțiunii este la Transi, la eterna ciorbă de burtă. Ori, unde mai găsește Dani ciorbă de burtă ca la Transi? Că pe ungurește nu știe să ceară. Și, oricum, ungurii nu au ciorbă de burtă, ci doar tocană de burtă, pacal porkolt pe numele ei de meniu.

Noi zicem că dacă Dani și-ar deschide un magazin de vândut șlarfe la ștrand, în câteva zile activitatea bazei de agrement s-ar mai relansa puțin. Mai mult, noi l-am pune pe Dani șef la RECONS-ul Primăriei, falimentarul RECONS, firmă care, cică, administrează ștrandul. Ce-l pui tu pe Nae Mehelean șef interimar la RECONS, Mehelean care a fost primar la Ineu și pe care nici măcar ineuanii nu l-au mai votat. De capabil și bun manager ce a fost, probabil. Dar, tot probabil Falcă s-a gândit că dacă tot n-a fost bun la Ineu va fi bun la Arad. Da, poate sluga supusă a jui Jitză terminatorul.

Deci, Dani pregătește un stand de șlarfe la ștrand și pregătește-te să preiei RECONS-ul. Noi, comuniștii din Arad, te sprijinim necondiționat. Dă drumul, mai întîi, la producția de șlarfe.

Jula Bătănianul

2 COMENTARII

Comments are closed.