Egzact așa i-a cordit, azi, la sedința Consiliului Local Arad, Falcă pe consilierii din opoziție. Să le luăm pe rând. Primul punct de pe ordinea de zi a fost ceva legat de CET Arad. Falimentarul CET Arad cel pe care Falcă l-a împărțit în două și care produce pagube de milioane de euro anual la bugetul local, adică buzunarului nostru. Lăsăm CET-ul la o parte (problema este extrem de serioasă și situația este gravă, demnă de DNA, DIICOT etc.), nu avem treabă cu el. Numai vă spunem că Proiectul de Hotărâre emis de eminența cenușie – pocăito a Primăriei Arad, Lilioara Stepănescu, cu largul concurs al lui Falcă a căzut la votul în plen. Și asta pentru că proiectul nu a întrunit două treimi plus unul dintre voturile aleșilor noștri, așa cum scria la lege.

Nu același lucru s-a întâmplat atunci când a fost supus la vot proiectul de hotărâre privind atribuirea fără licitație a serviciului de curățenie publică, bla, bla, către o firmă în care 40 la sută dintre acțiuni le deține Primăria Oradea. Adică, așa cum am mai scris chiar ieri, Aradul plătește pentru curățenia orașului unei firme din Oradea. Că ei mai cu cojones decât arădenii. Revenind, acest proiect de hotărâre, adică atribuirea directă, acesta a trecut. Și asta datorită faptului că aici, zice Falcă și Lilioara Stepănescu, nu mai e nevoie de două treimi plus unul, ci jumătate plus unul dintre voturile aleșilor locali.

Supărare mare, și pe bună dreptate în tabăra PSD Arad, consilieri care au declarat că vor ataca în contencios această hotărâre pe care o consieră abuzivă. Până atunci, însă, firma din Oradea care a câștigat contractul pe un an, fără licitație, a început deja să facă angajări pentru punctul de lucru din Arad. Și asta cu mult înainte să afle rezultatul votului de astăzi.

Deci, despre ce vorbim în propoziție? Ei știau dinainte că li se va atribui contractul, știau și suma, practic arădenii au fost puși în fața faptului împlinit. Ca în alte zeci de dăți, de altfel.

Până se va soluționa contestația pe care cei de la PSD Arad se laudă că o vor depune, privind nelegalitatea proiectului de hotărâre, arădenii sunt buni de plată! Către bugetul Oradiei mari.

De Toth POLARâSUL