Unul dintre cei mai mari ecsroci de după Revoluție încoace, din Arad, pușcăriașul Dan Văsălaș – ultima oară fost șef la Hotelul Parc din Arad, a mai primit o sentință judecătorească nefavorabilă. Șarlatanul în cauză, fost șef de stații PETROM, a mai pierdut un proces cu o rusoaică, Natalia  K., de la care a luat 75.000 de euro cu titlu de îmrpumut. Bani pe care acuma „țeparul” Văsălaș trebuie să-i returneze cu tot cu cheltuielile de judecată.

Pentru novici, acest Văsălaș a luat bani cu împrumut cu duiumul, fără a-i returna vreodată. După unii, sumele se ridică la câteva sute de mii de euro, alții spun că ar fi vorba despre milioane de euro. Și ca pungașul să fie cât de cât acoperit banii i-a luat împrumut de la persoane publice. Deocamdată nu intrăm în amănunte.

Condamnarea cu executare pe care a primit-o și în urma căreia își ispășeșete pedeapsa este în alt dosar, în alt domeniu. Escrocul, în calitate de administrator al unei firme care a avut ca obiect de activitate extracția de minerale, a promis că livrează zeci de mii de tone de balast, nisip etc. (facturate, cu TVA recuperat de la stat – pe baza unor facturi false, cu ălea, ălea etc.) necesare la construirea autostrăzii Arad – Timișoara, direct de la o balastieră situată pe raza comunei Zăbrani pe care a avut-o în concesiune. Pentru amănunte suplimentare în această speță intrați pe portalul instanțe.ro. și veți afla amănunte picante (ROMSTRADE SA, pentru cunoscători).

Cât privește banii luați împrumut de la diverse persoane publice din Arad și numai, mai multe procese sunt încă pe rol. Și, încet, încet apar și sentințele. Problema este, însă, alta. De unde va returna banii țeparul Văsălaș? Că e păduche de Confecții, nu are nimic pe numele lui. Doar o fiică ce studiază, pe banii fraierilor, în… Elveția!

Cât despre posibile conturi deschise în străinătate în care se pare că s-ar afla sume considerabile de bani poate ne spune, printre alții, și nașul său, un fost securist care a girat din umbră mârșăviile țeparului Văsălaș.

P.S. Infractorul de Văsălaș atâta de adânc a fost înfipt în structuri încât nici poză pe gmail nu mai găsești cu el. Oare parte din bani au ajuns și pe la SRI?

Iordache Drumaru