Abuzurile comise de Direcția Națională de Anticorupție sub coordonarea șefei instituției, Laura Codruța Kövesi, sunt deja de notorietate. Recentele înregistrări ale acesteia au ilustrat modul absolut subiectiv, găunos și părtinitor în care se face justiție în România. DNA pare acum un organism ce taie și spânzură după bunul său plac, după modelul „stat în stat”, fără să dea socoteală nimănui. Mai mult, în loc să se retragă cu coada între picioare, cum ar fi fost normal, Kövesi a pornit o vânătoare de vrăjitoare împotriva procurorilor care îndrăznesc să o înfrunte, să îi respingă practicile.

„Această răfuială personală a șefei DNA în scopul intimidării magistraților și a depistării autorului înregistrărilor este absolut deplasată. În loc de războaie, Kövesi ar fi trebuit să demisioneze. Prea multe derapaje de la actul de justiție, prea multe dosare îndoielnice, prefabricate au apărut în România ultimilor ani. În contextul de față, tocmai pentru a nu fi permanentizată situația extrem de periculoasă, nocivă în care ne aflăm, promulgarea unei  legi a răspunderii magistraților devine o prioritate” – crede Florin Galiș, președintele ALDE Arad.

Pe de altă parte, interesant este că cel mai înverșunat contestatar al șefei DNA este chiar cel care a <<inventat-o>>. „Atitudinea lui Traian Băsescu este una ipocrită dacă avem în vedere că a promovat-o constant. După ce a lăudat-o atâta amar de vreme, Băsescu a schimbat foaia și discursul. Evident, faptul că persoane apropiate fostului președinte ajung să răspundă în fața legii are strânsă legătură cu poziția pe care o adoptă acum” – subliniază Galiș.

Biroul de Presă ALDE

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentROBOTICA ÎN SUDURĂ
Articolul următorFalcă, te simți?