Ăștia sunt cei care au distrus învățământul superior românesc și sistemul de sănătate din România. Ăștia l-au făcut jurist și senator pe semianalfabetul Mihăiță Calimente, ministru si mare jurist pe agramatul și pe alții (exemple sunt cu duiumul) și au sufocat instituțiile publice și învățământul cu proști, nepregătiți, idioți cu diplome, aroganți și tupeiști. Care nu știu adresa instituției de învățământ, numele lectorilor, profesorilor și colegilor, nu știu cum arată o sală de curs, nu știu ce înseamnă un examen adevărat, nu au scris niciodată și nu au luat notițe direct, la un curs, dar au diplome și, cu ajutorul pilelor și a politicii, sunt deținătorii majorității parlamentare și a funcțiilor importante din administrație și de demnitate publică.

Ironia sorții face ca acest gen de impostori, care ar trebui condamnați pentru exercitarea frauduloasă a profesiei, sunt astăzi magistrați (procurori, judecători) și se ocupă de justiție! Ce justitie pot practica aceste rateuri intelectuale când n-au acumulat baza elementară și n-au auzit nici măcar de dreptul roman? Ce justiție pot împărți indivizi precum Calimente si cei asemeni lui, absolvenți de facultăți în regim supersonic? Ce performanță administrativă și economică poate avea România cu specialiști de genul Calimente, ori cu zecile de mii de acest gen, a căror valoare intelectuală se cantonează (cu rezerve spre a nu jigni adevărații meseriași) la nivelul maxim a unei școli profesionale? Cum sa faci performanta cu mediocritatea absoluta ce-a substituit adevărata valoare și s-a instalat în locul lui Paler, Goga, Paleologu, Palade, Nae Ionescu, Bolcas, Călinescu etc? Ce gen de cultura și ce gen de educație pot promova și transmite acești impostori a căror unic mijloc de exprimare este tupeul? Au manelizat, și la propriu, și la figurat, România, la această rezumându-se influența lor socială. Nimicuri, dar cu pretenții!

Din păcate, în orice circumstanțe (dacă nu se înfăptuie un miracol) ne trebuie cel puțin doua generații să scăpăm de impostorii produși de „Vlaicu”, „Goldiș”, „Drăgan „, „Cantemir”, „Herculane” și alte zeci de astfel de haznale de incultură, fabrici de idioți cu patalama (diploma), pentru că, precum pesedeii, sunt majoritari absoluți și copleșesc numărul celor educați ce reprezintă adevăratele valori. Suntem condamnați, cel puțin pentru următorii patruzeci de ani (asta în condițiile implementării unui moment zero în prezent) să suportăm impostura, prostia, tupeul și aroganța parveniților. Așa că propun, pentru adevăratele valori, dacă vor să reziste într-o astfel de societate hipermanelizată în cultură și educație, și țiganizată până dincolo de suportabilitate, să înființeze universități în care să se introducă disciplina „răbdare cu idioții”, care, din păcate, laolaltă cu lumea interlopă și grupările mafiote, ne distrug destinele și viitorul și ne aruncă în neantul prostiei cronice.

Pavel ROMAN