După ședința CLM de la sfârșitul săptămânii, Marin Lupaș critică vehement actualul primar pentru ultimele acțiuni adminstrative. Consilierul independent prezintă dovezi că Falcă a mințit arădenii 12 ani în șir cu proiecte de infrastructură și investiții pe care nu doar că nu le-a terminat, dar nici nu le-a mai demarat.
„Din 2004, de când a ajuns primar dintr-o conjunctură politică favorabilă acestuia, Gheorghe Falcă a mințit arădenii cu niște investiții fanteziste. Iată că în zilele acestea vedem dovezile că promisiunile făcute ani în șir sunt de fapt minciuni care și-au atins limita”, își începe Lupaș argumentația. Consilierul indepenedent prezintă ultimele declarații și acțiuni ale primarului ca moment de finalitate pentru o serie de minciuni lansate de domnul Falcă de-a lungul timpului. Printre promisiunile neonorate se numără amplasarea Monumentului Unirii, dar și parcarea subterană din Piața Avram Iancu sau modernizarea CET pe certificate „verzi” (certificate de emisii de gaze cu efect de seră CO2).
„Avem cazul amplasării Monumentului Unirii. Sunt Hotărâri de Consiliu din 2006 încoace, unele inițiate și motivate chiar de Falcă, în 2010 (n.r. HCLM 88) și 2012 (n.r. HCLM 157) în care scrie negru pe alb unde să fie amplasată structura. Mă întreb, cât poate să mintă acest om? S-au făcut studii de fezabilitate, s-au alocat bani din bugetul local ani în șir pentru așa ceva, cum poate să declare primarul că nu există acte?! De ce dintr-o dată spune așa ceva, ce interese are? Nu se poate să aloci 3,5 milioane de lei, bani mulți, timp de 4 ani, iar la finalul lui 2016 să nu fi cheltuit nimic și să și scoți proiectul de pe lista de investiții! Este ceva suspect în toată povestea asta. Și mai ciudat este că domnul Falcă vine acum cu un tupeu incredibil și avansează din pix niște sume pentru alte locații, fără studii de specialitate înainte, fără vreo consultare publică dar mai ales fără decizii legale în acest sens!”, spune consilierul independent.
„Aceeași rețetă de minciună-marca-Falcă găsim și în cazul parcării subterane din spatele Teatrului. Primarul vine în ultima ședință a CLM cu o altă formă a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, diferită de cea pe care am votat-o la începutul lunii. În forma aceasta de document lipsesc parcările subterane din lista de investiții. Probabil au fost informați cei din Primărie că se fac de râs dacă țin până în 2030 un proiect vechi de aproape 10 ani, la care nu s-a prezentat nimeni la licitație, cum este cel din Piața Avram Iancu. În 2005 același primar ca azi, anunța arogant că va face acest proiect, nu conta ce îi spuneau specialiștii pentru că el dicta unor specialiști ce să scrie! Suntem în 2017 și nimeni nu i-a stat în cale să implementeze proiectul. Doar că nu a făcut-o. Falcă a mințit arădenii timp de 12 ani”, subliniază Lupaș.
„De fapt, Falcă a mințit în mai toate proiectele importante pentru oraș. Modernizarea CET, pe certificate CO2, a fost la fel abandonată. Nu conta că s-a stabilit ceva în 2012, strategii, studii de fezabilitate, toate trecute și cred că și inițiate de el în Consiliul Local. Apoi când să înceapă procedurile, licitațiile, a inventat niște scuze penibile, niște dușmani pe care să-i infiereze cu mânie FSN-istă și s-au pierdut banii finanțare europeană, după cum ne-a transmis negru pe alb un ministru al domnului Cioloș. Arădenii au fost amăgiți din nou. Bine că domnul Falcă nu a plecat la București în visele sale de preamărire politică și a rămas totuși în Arad, pentru că astfel este și el martor la pierirea propriilor sale minciuni cam ca speranțele arădenilor într-un viitor bun cu acest om în funcția de primar”, concluzionează Marin Lupaș.