Situaţia economică din România ultimilor 26 de ani a determinat mai multe familii de români să plece în străinătate pentru un trai mai bun. Dacă foarte mulţi au reuşit să plece cu întreaga familie, numeroase sunt cazurile în care doar un membru al familiei a plecat ( tatăl sau mama) , fie cele mai grave când ambii părinţi sunt plecaţi şi copiii sunt lăsaţi în grija rudelor ( bunici, unchi, mătuşi) sau a fraţilor majori sau cu vârste apropiate de majorat.

Această stare de fapt duce la traume emoţionale pentru copiii rămaşi fără sprijinul emoţional ( sufletesc) al părinţilor.

Suntem convinşi că reprezentanţii mai multor instituţii abilitate ( şcoli, primării, D.G.A.S.P.C.) încearcă rezolvarea punctuală a problemelor acestor copiii.

Pe lângă aceste instituţii psihologii din Arad înscrişi în Colegiul Psihologilor din România caută să rezolve cât mai multe dintre problemele tinerilor, probleme ce intră în sfera de competenţă a unui psiholog.

Conducerea filialei Arad a COPSI, face apel la toate instituţiile din judeţul Arad sau persoanele fizice care se confruntă cu astfel de probleme legate de copiii să apeleze cu încredere la serviciile psihologice oferite de membrii noştri.

Cu siguranţă împreună găsim calea pentru rezolvarea problemelor acestor copiii.

Cu stimă,

Psiholog Popa Adriana, Preşedinte al filialei Arad a Colegiului Psihologilor din România

Tel: 0743506801