Zilele trecute s-au încheiat la București Campionatele Naționale de șah pe echipe de copii și juniori. Aradul a fost reprezentat de clubul Vados care a participat cu două echipe. Echipa de fete a obținut medaliile de argint la șah rapid categoria 18 ani deși a avut în componență două jucătoare de 16 ani (Bianca Crăciun și Marina Andreș) și una de 14 ani (Lorena Guiu). Performera echipei la șah clasic a fost Marina Andreș care a obținut locul 1 la masa 3 și Bianca Crăciun cu locul 2 pe masa 2 la șah rapid. Echipa de băieți 12 ani a ratat de puțin podiumul și a terminat pe poziția a 4-a la șah rapid in formula: Alex Balaban, Rareș Pragai și Cristian Oltean. S-au remarcat Cristi Oltean, medalie de argint la masa 3 la șah rapid și Rareș Pragai, locul 3 la masa 2 la șah rapid. Toți vor participa peste câteva zile la Festivalul Internațional de Șah Arad unde așteptăm să confirme forma bună arătată la București

FILIP MAGOLD – Locul 3 la Naționalele Ungariei

Filip Magold, una din speranțele șahului arădean (8 ani și jumătate), legitimat la clubul de șah Vados, a reușit să repete performanța obținută la naționalele individuale din România din luna februarie – bronz la categoria 10 ani cu o nouă medalie de bronz, de data aceasta la puternicele Campionate Naționale ale Ungariei. In aceeași competiție, Victor Magold a terminat pe locul 5 la grupa de vîrstă 14 ani.

 

Filip va participa peste câteva zile la festivalul șahist arădean în turneul amatorilor, unde, deși are doar 8 ani, este unul din favoriți iar Victor se va lua la trântă cu adversarii din openul principal unde suntem siguri că va confirma progresul pe care îl înrgistrează în ultimul an.