Dacă nu a reușit Jiță de la Didești de Oltenia, via Brad să ne populeze Aradul cu vreo 1500 de emigranți sirieni, vedem că nu se dă bătut. Ultima găselniță pe care vizionarul de la Brad Falcădramus ne-a dat pe spate.

 

Și-a amintit el de Genghis Khan cel mai mare conducător al mongolilor. Vă întrebați poate care este legătura între Falcă Khan și conducătorul mongol? Amândoi sunt migratori care au cucerit pe rând teritorii și s-au proclamat împărați. Al nost, Falcă Khan a venit de la Didești (Oltenia) a părăsit Bradul, a trecut prin școli, ca gâsca prin apă, la Timișoara și în final prin supunerea arădenilor a devenit Khan (conducător) al urbei noastre.

 

Ca să-i fie recunoscut gradul Jitză a invitat o delegație din Mongolia la Primăria Arad, delegație care face parte din State Great Hural din Parlamentul Mongoliei de la Ulaanbator. Și să vedeți minune! Falcă Khan i-a ordonat lui Tserenbat Namsrai, șefu de la delegația mongoleză să facă el aci, în Arad, un consulat. Să vină acia cu iurtele lor aci, pe la festivaluri, să taie vreo lamă, să ne vândă ceva blănuri și să ne cânte ceva melodii care seamănă cam mult cu „oz o szep”. Să ne înâelegem, nu avem nimic cu hunii (în afară de Andraș Ando)

 

Pă zi ce trece ne surprinde tot mai mult Falcă Khan cu minunile pe care le face în acest oraș liniștit până nu l-a cucerit. Dar, așa am învățat de la istorie, orice imperiu mare s-a prăbușit, așteptăm și noi ziua.

Khan Khan Mongolian