A luat startul o nouă ediție a Zilelor Aradului. Încă un prilej de a cheltui aiurea banul public pentru manifestări de o calitate mai mult decât îndoielnică. Mai exact, pâine și circ oferite arădenilor, în speță alegătorilor cuminți ai falșilor liberali. Față de edițiile anterioare, stimabilii noștri edili s-au gândit să schimbe puțin tiparul tocit cu care ne-au obișnuit. Astfel că, în locul fumului de mititei și al acordurilor de muzică ieftină, au decretat acțiunea cu care, chipurile, urmează să rupă gura târgului: „produs în Arad”!

Poftim? Ce a mai rămas să producă Aradul în ziua de azi? Ați reușit, stimați conducători ai urbei noastre, să îl transformați într-un oraș slut, de nerecunoscut. Tot ce a fost specific Aradului de odinioară -cultură, sport, industrie ușoară, civilizație, curățenie, bun simț iar lista ar putea continua- a dispărut treptat sub mandatele unui personaj complet străin de spiritul cosmopolit al Micii Viene!

 

„Este suficient să subliniez că, în timp ce promovează inițiative de genul <<produs în Arad>>, autoritățile municipiului se străduie din răsputeri să desființeze una din ultimele piețe agroalimentare din Arad. Admit că actuala poziționare a pieței Catedralei nu este cea mai fericită cu putință. Problema este alta: că odată desființată, e greu de crezut că aceasta va fi reamplasată în imediata apropiere, așa cum este amăgită opinia publică. Cel mai probabil, se va întâmpla ceea ce s-a întâmplat cu stadioanele demolate din oraș: au dispărut pentru totdeauna, pentru a face loc complexelor comerciale atât de dragi primarului nostru. Producătorii locali nu pot fi sprijiniți prin acțiuni propagandistice ci înființându-se mai multe piețe agroalimentare, în fiecare cartier din Arad! Eliminarea puținelor piețe încă existente nu rezolvă problema! Din contră, o agravează. Ca să nu mai amintesc de așa-zisul monument al Marii Uniri, pentru care s-au cheltuit sume imense și care este o mostră de kitsch desăvârșit, fără nicio legătură cu Aradul cultural autentic. Pe fondul dezbaterii create în jurul acestuia, propunerea mea este organizarea unui referendum prin intermediul căruia arădenilor să li se ceară opinia cu privire la spațiul în care doresc amplasarea respectivului monument” – punctează Florin Galiș, președintele ALDE Arad.

1 COMENTARIU

Comments are closed.