Investițiile rămân o prioritate. ALDE este fidel principiilor sale politice de sorginte liberală, exprimate încă la finele anului trecut, prin intermediul Pactului Național de Investiții. Pactul propus atunci viza un model economic bazat pe investiții, care să cuprindă cinci domenii-cheie, în speță educația, infrastructura, sănătatea, agricultura și energia.

În pofida atacurilor venite din partea opoziției, care consideră că investițiile au fost uitate în prima jumătate din anul 2017, în detrimentul cheltuielilor cu salariile respectiv asistența socială, partidul nostru dă asigurări că nu este nici pe departe așa. „Vrem să îi asigurăm pe români că nu abdicăm de la ideile noastre, conform cărora un accent deosebit trebuie pus pe investiții. Inițiativa privată, crearea de noi locuri de muncă, sprijinirea capitalului autohton, oprirea exodului tinerilor – toate acestea au fost și vor continua să fie o prioritate pentru noi” – subliniază Florin Galiș, președintele ALDE Arad.

În paralel cu măsurile benefice privitoare la salariații din sectorul public și privat, precum și la pensionari, traiul acestora din urmă îmbunătățindu-se continuu și în perspectiva unei legi momentan în lucru, preconizată a fi finalizată în cursul lunii viitoare, activitatea antreprenorială reprezintă o direcție importantă a programului de guvernare ALDE.

„Suntem și ne dorim să rămânem consecvenți electoratului nostru de dreapta. Vom susține pe mai departe interesele întreprinzătorilor, aceștia având nevoie de stabilitate și predictibilitate economică, dar și de un mediu investițional prielnic. Mă refer atât la situația existentă în țară cât și la cea din Arad unde, din păcate, se pierd proiecte prețioase pentru urbea în care trăim iar edilul-șef, profitând de apatia în care a căzut orașul, îl conduce în mod păgubos, dictatorial și omite un lucru esențial: că este în funcție pentru a-i servi pe arădeni, nu pentru a fi servit, pe toate căile, de către aceștia” – concluzionează președintele Galiș.