Și asta cu largul concurs al organizației PSD Arad. Concret, în urmă cu câteva luni de zile Gheorghe Falcă, primarul penal al Aradului, a pus ochii pe terenul cu pricina. Acolo unde, în locul halei agroalimentare vrea să tragă un market (Lidl, parcă). Iar în locul tarabelor din piață (pe care vrea să le dărâme) și a meselor pe care își expun mărfurile producătorii agricoli arădeni (mese pe care vrea să le desființeze) să amplaseze statuia Marii Uniri (care inițial era, conform studiilor plătite cu bani grei, programată să fie montată pe lacul de la Pădurice).

Comuniștii noștri de frunte ne-au adus la cunoștință faptul că într-una din zilele trecute, marți, directorul actual de la TOP SA (târguri, oboare, piețe), societate aflată în subordinea directă a Primăriei lui Jitză Falcă, ar fi fost văzut la magazinul de vânătoare a lui Pâncotan, magazin situat în Aradul Nou. Pâncotan care deține în proprietate așa numita piață a „rușilor”, situață în imediata apropiere a pieței mari. Piață a „rușilor” unde Jitză de la Didești vrea să mute o parte dintre mesele din piață, atâtea câte încap, și unde să-și mai poată vinde produsele producătorii agricoli particulari. Atâția câți vor avea loc și pile.

Ce a căutat directorul TOP SA acasă la Pâncotan? Ce au discutat? Asta nu am reușit să aflăm baș biștoș, însă bănuim. La fel cum bănuim cine l-a trimis: primarul – cine altcineva? Că doar nu s-a dus din proprie inițiativă. Nu știm nici cu cât s-au învoit cei doi, Falcă și Pâncotan, să încheie afacerea, câți bani se vor scurge din bugetul și așa secătuit al Aradului înspre buzunarul unui privat. Dar, se va afla și asta.

Până atunci un alt lucru este cert: PSD Arad, condus discreționar de prost de către Dorel (nume predestinat…) Căprar nu a schițat niciun gest, nu a sărit, de ochii lumii măcar, în apărarea piețarilor, a producătorilor particulari. Ba chiar dimpotrivă, tăcerea pesediștilor ducându-i pe piețari și pe membrii familiilor lor la gândul că (și) în cazul Pieței Mari PNL este pe mână cu PSD.

În timp ce unii dintre piețari, puțini ce-i drept, care au primit asigurări că-și vor găsi loc în piață la „ruși”, s-au obișnuit cu ideea, cei mulți sunt profund nemulțumiți de situația creată și care tinde să se materializeze. Asta dacă nimeni nu-i va ajuta măcar în ceasul al 12-lea.

Dar, dacă avem market-uri, super și hypermarket-uri la ce ne mai trebuie să cumpărăm produse proaspete de la bieții țărani, nu? De toată jena!

PNL și PSD aceeași mizerie

Foto: Virtualarad

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.