În mod normal, într-o societate civilizată, primul om care ar trebui să-și achite impozitele și taxele locale anuale (pentru case, terenuri, mașini etc.) este primul om al orașului. Adică, primarul. În cazul Aradului, Gheorghe Falcă, încă primarul (de tristă amintire și prezență) Aradului.

Pentru cei care nu cunosc acest aspect, fiecare dintre arădeni (fie persoane fizice, fie persoane juridice) pot vedea cât are de plătit impozite și taxe locale la Direcția Fiscală, instituție aflată în directa subordine a Primăriei. Simplu: accesezi site-ul direcției, introduci CNP-ul sau, după caz, CUI-ul (codul unic de înregistrare a firmei) și afli pe loc ce și cât ai de plată. Nu la fel poți proceda în cazul primarului Aradului, cel care ar trebui să fie cel mai… transparent. Mai ales că asupra sa planează o serie de bănuieli legate de o îmbogățire ultrarapidă.

Ei bine, Jitză a găsit de cuviință să restricționeze accesul curioșilor care vor să afle dacă primarul și-a plătit dările și mai ales cât a plătit. Pentru că, se știe, atunci când a venit la Arad a venit cu palma în… fund, acum ajungând să fie în top-ul urbei. Dintr-un salariu de funcționar public, dar și din firma sa și a soției, Pro Arhitectura, cea care deține monopolul în domeniul său de activitate. Dar, despre asta cu altă ocazie.

Pulimea Aradului