Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că PSD Arad este în prag de scindare. Până și așa zișii dușmani politici ai social democraților arădeni, mult mai titrații și valoroșii oameni ai lui Falcă (place nu place, asta e. Deocamdată, Falcă face jocurile în Arad), știu despre certurile din sânul partidului condus, chipurile, la Arad de către Căprar. Acest Dorel al politicii de stânga arădene. Cât de prost conduce Căprar PSD Arad se vede de la distanță, nu trebuie să cauți cu lumânarea pentru a vedea că la aproape un an de când PSD este la butoanele țării, la Arad pesediștii sunt aproape inexistenți în structuri de conducere. Mai ales la deconcentrate, acolo unde numirea vine în plic, direct de la București. Amu dracu știe, ori Căprar e slab tare (deși ceafă lată și bendeu la vedere are, har Domnului), ori Dorel este pe o mână cu Falcă, ori ambele amândouă! Noi înclinăm pentru ambele amândouă variante că, deh, suntem comuniști cu vechi state de serviciu și știm cu ce se mănâncă social democrația la Arad, mai ales.

Că Fifor a adus PSD Arad la linia de plutire, cât de cât – adică organizația lui Dorel nu mai este printre ultimele din țară, dar nici departe nu e, se știe, nu încape îndoială. Senatorul Fifor, actualul ministru al economiei și posibil al apărării (un minister deosebit de important în guvernul oricărei țări) a adus, la momentul venirii sale un echilibru în partid, echilibru care însă nu este pe placul „falimentarului neexperimentat” Căprar.

Cel mai reent exemplu al iminentei ruperi a PSD Arad este cel generat de Inspectoratul Școlar Arad. Acolo unde inspector general este, pentru o perioadă determinată, Anca Stoenescu, cea care a câștigat concursul și pentru funcția de inspector școlar general adjunct. Stoenescu este susținută de către Fifor, în tip ce Căprar o susține în continuare pe Maria Pașcalău, fost inspector școlar general la ISJ Arad. Până acum câștig de cauză a avut senatorul Fifor, însă prima bătălie a câștigat-o Căprar atunci când a reușit să-l îndepărteze din fruntea ISJ Arad pe Claudius Mladin, pus tot de către PSD. Numai că, Mladin a fost „pila” lui Flavius Măduța, fostul tovarăș al lui Căprar și unul dintre oamenii de afaceri care au contribuit substanțial, de-alungul vremurilor, la pușculița organizației arădene. Cum s-ar zice Dorel de PSD Arad a mușcat (a câtea?) mână care l-a ajutat! Mare om, mare caracter!

Cu toate că suferim de sindromul patriotismului local, ca și oricare arădean bățos de altfel, nu putem fi de acord cu derapajele tot mai dese ale lui Dorel de PSD. Mai ales că sunt în detrimentul Aradului, arădenilor și, spun tot mai multe voci, în interesul său propriu și personal. Că a avut grijă să-i îndepărteze de la partid pe foarte mulți pesediști adevărați.

R.D. 

P.S. Cât de marginalizat a fost Dorel Căprar, duminică, la Țebea ați putut citi în presa locală. Ceea ce nu am înțeles noi, comuniștii de la Flacăra roșie, este următorul aspect: ce a căutat Dorel cu o icoană în mână? Pe cine mai vrea sau pe cine crede că impresionează? Faptele „vorbește” Dorele, nu pozele!

Toto: ARQ