Festivalul de film documentar DocuArt, desfăşurat la Bucureşti în perioada 26 septembrie – 1 octombrie, s-a aflat la a 6-a ediţie. În acest an au fost 31 de participanți finali, care au fost împărţiţi în trei secțiuni competiționale — principală, studențească și documentar TV. Aceştia au fost selectați din peste 100 de înscriși, de o comisie de preselecție formată din doi critici de film și un regizor.

În cadrul secțiunii principale au intrat în concurs 12 pelicule, în competiție studențească — 14, iar la secțiunea documentar TV au fost selectate cinci filme.

Unul dintre filmele de scurt metraj care a fost selectat să participe la „competiţia studenţească, fiind premiat pentru montajul realizat de către arădeanul Codruţ Dubăţ, a fost „O viaţă ratată”. Documentarul vorbește despre istoria de rezistență a unui național-țărănist în fața represiunilor regimului comunist din România.
Iată componenţa echipei care a realizat această producţie a UNATC Film (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Cargiale” Bucureşti):
Regie: Eugeniu Bocancea
Montaj: Codruț Dubăț
Sunet: Codruț Dubăț
Imagine: Doru Ihnatiuc

„Numai 14-s norocoase! Vorbesc despre filmele înscrise în competiția studențească. Au nerv, ironie, empatie. Și adevărul e că mâncarea de la cantinele studențești este de multe ori mai bună decât cea pe care o găsim la restaurantele titrate. Da, studenții fac documentare bune.” – a spus Ştefan TURCU, pe site-ul festivalului.

De menţionat ar mai fi faptul că filmul „O viață ratată” a mai luat locul 3 la Festivalul Cronograf (Singurul festival internațional de film documentar din Republica Moldova, organizat anual la Chişinău, începând cu 2001) la secțiunea cadRO.

2 COMENTARII

Comments are closed.