Locaţia unde le place cel mai mult să chefuiască şi să se rupă în figuri celor de la PNL Arad este birtul Art Cafe (pentru noi, comuniştii de la Flacăra roşie, toate sunt birturi indiferent cât de simandicoase ar fi ele, aşa că nu veniţi cu alte denumiri). La Art Cafe, situat în fundul Pieţei Avram Iancu da cherestul cu fostul Tresor, Falcă, Pistru etc. se simt în largul lor, mai ales pe terasa amenajată direct pe trotuar dar şi pe carosabil. Nu că ar fi prima sau singura de acest gen din Arad. Şi, după cum spune clintela, mâncare şi băutură este… era să zicem căcălău, dar ne-am abţinut. Dar, într-una din zilele trecute s-a întâmplat neprevăzutul: Pistru Eusebiu, deputatul care a părăsit corabia lui Falcă pe motiv de nepotrivire de caracter, a mâncat scoici, fructe de mare şi alte golomoaze de acest gen (săracă copilărie!) şi a ajuns la spital, cu atâta poftă a îngurgitat moluştele din blid.

Amu dracu ştie, or moluştele n-or fost bune (exclus, zic reprezentanţii birtului, care au şi prezentat după producerea intoxicaţiei certificate sanitar-veterinare şi de conformitate) sau deputatul Pistru nu e obişnuit cu astfel de „figuri” gastronomice tumnai la Arad. Cert este următorul lucru, pe care-l bănuim noi: şi-a băgat coada Falcă şi/sau Geanina (degetul) în blidul lui Eusebiu (că tot sunt de-ai casei), adăugând (poate) ceva prafuri de sculătoare în şpeţialităţile servite de Eusebiu. Sau de căcătoare, să nu mai ajungă Pistru la Sebiş, acolo unde sâmbătă au fost alegerile pentru funcţia de preşedinte al aleşilor locali PNL, alegeri câştigate de Peti Antal, de la Pecica, cel din tabăra opusă lui Abrudan, via Pistru.

Acuma, tot răul înspre bine. S-a mai curăţat şi Pistru la maţe, că tare încurcate i-au fost în ultima vreme. A mai văzut şi el cum e să stai la spital, la UPU (Unitatea primire urgenţe e lux faţă de majoritatea secţiilor de la spitalul judeţean). A avut vreme să se gândească că cum şi că cu ce se mâncă politica arădeană când nu eşti în barca lui Jitză de la Dideştii de Oltenia şi când nici muierea (fosta) nu mai e cea care a fost. Deh, interesul.

Comunistul – pescar amator de broaşte şi de lipitori

   

P.S. În continuare puteţi citi integral articolul colegilor noştri de la NEWS AR, articol după care ne-am inspirat.

Un parlamentar arădean a ajuns pe patul de spital după ce a luat masa, zilele trecute, la un cunoscut restaurant din oraş.

Este vorba despre deputatul Eusebiu Pistru, care a consumat, săptămâna trecută, scoici la „Art Cafe”. Deputatului i s-a făcut rău, dar nu pune acest lucru neapărat pe seama mâncării consumate în localul arădean.

„Am ajuns la spital, am stat în perfuzii, dar nu pot să pun acest lucru neapărat pe seama scoicilor consumate acolo, mai ales că mi s-au părut proaspete şi au fost foarte bune. Chiar le-am lăudat. Nu este prima dată când mănânc la «Art Cafe» şi, cu siguranţă, nici ultima”, a declarat deputatul Eusebiu Pistru, care a avut nevoie de două zile pentru a-şi reveni.

Acesta spune că i s-a pus diagnosticul de enterocolită, lucru confirmat şi de surse medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Produsele au fost proaspete

Faptul că produsele au fost proaspete a fost confirmat şi de Dan Anca, manager al Art Café, care ne-a pus la dispoziţie inclusiv certificatul de conformitate al acestora (vezi jos!).

„În fiecare zi de joi pregătim clienților un meniu cu produse din peşte și fructe de mare. A devenit o tradiție, întrucât cei care ne-au călcat pragul au răspuns pozitiv acestei inițiative, revenind. Din respect pentru clienții noștri, achiziționăm materia primă în fiecare joi dimineață, aceasta fiind însoțită de documentele financiar-contabile aferente, precum și de un certificat de conformitate. Mai mult, condițiile de păstrare sunt conform legislației în vigoare și mă implic personal în activitatea desfășurată în bucătărie”, a declarat Dan Anca, manager al Art Cafe, în exclusivitate pentru NewsAr.

Dispuşi să-şi schimbe furnizorul

„Dacă se dovedește, în vreun fel, că starea de sănătate a domnului deputat a fost afectată din cauza produselor consumate în restaurantul nostru, vă asigurăm că se vor lua toate măsurile necesare, nu vom permite niciodată să ne fie afectată imaginea, chiar dacă am pierde un furnizor cu care avem o colaborare veche. Lucrăm din greu la a ne mulțumi clienții, iar acest incident, indiferent de soluționare, ne va determina să înăsprim modalitatea de selectare a furnizorilor. Domnului deputat îi dorim însănătoșire grabnică și-l aşteptăm joi la noi”, a mai declarat Dan Anca.