UTA riscă retrogradarea dacă un oficial al clubului va fi dovedit vinovat! Nu o zicem noi, ci istoria recentă.

Sigur că cei doi arădeni implicaţi în cel mai recent scandal din fotbalul românesc – este vorba despre Claudiu Drăgan şi Dorin Stana, sunt nevinovați până nu se pronunță o sentință definitivă. Dar dacă, peste un timp, poate fi și un an-doi, va fi găsit vinovat vreunul din cei doi oficiali ai UTA-ei de dare de mită sau mai ştiu ce ce faptă penală, situația este cât se poate de clară: NE PAŞTE RETROGRADAREA!!!!!

Regulamentul în astfel de cazuri este foarte clar şi tranşant, și s-a aplicat şi în anul 2009 atunci când FC Argeș a fost retrogradată pentru că au fost dovedite de instanţele de judecată fapte de corupere. Practic, dacă bine mai ţinem minte, au fost mituiţi nişte arbitri de către finanțatorul de atunci al echipei, Cornel Penescu. Dar, iată mai jos, concret, ce s-a scris la acea vremei:

Articolul 60 din „Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal”, care se referă la Corupţie, Pariurile sportive, Integritatea competiţiilor, prevede trei sancţiuni pentru faptele de care este acuzat patronul clubulu FC Argeş: „1. Oricare dintre persoanele definite de art. 4.1 (n.r. – membrii afiliaţi la FRF/AJF/LPF şi membrii acestora, jucătorii şi oficialii cluburilor, precum şi alte persoane a căror apartenenţă la un club este de notorietate şi nu a fost contestată până la momentul săvârşirii unei abateri din prezentul regulament) care oferă, promite sau acordă un avantaj nejustificat unui organ al FRF/LPF /AJF, unui arbitru, jucător, oficial sau altei persoane care se află sub incidenţa prezentului regulament, în nume propriu sau al unui terţ, în scopul de a-l determina să încalce regulamentele FRF/FIFA/UEFA va fi sancţionată în mod cumulativ:

a) cu o penalitate de 100.000 – 300.000 lei;

b) cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal şi cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru doi ani;

c) retrogradarea primei echipe a clubului în categoria imediat inferioară”.

Revenind la UTA noastră cea care pare bătută de soartă şi mulsă de bani de către diverse personaje neavenite în frunte cu Şoani Meszar, practic promovarea în prima ligă, atât de dorită și pentru care s-au pompat de la Primăria Arad în ultimii 3 ani aproape 3 milioane de euro (și mai se vor băga probabil încă atâta cel puțin ca să ne vedem împlinit visul promovării) ar putea fi compromisă de această acuzație gravă. Bineînţeles dacă aceasta va fi dovedită, peste vreo câţiva ani cât, probabil va dura şirul proceselor.

Comunişti cum suntem şi răi de gură pe deasupra lăsaţi-ne să ne dăm şi noi cu părerea proprie şi personală: tare mult credem că arbitrul care a luat banii, citiţi articolul „A făcut parte UTA din mafia pariurilor? Banii Primăriei lui falcă au ajuns (şi) la Dragnea?”, apărut ieri pe site-ul nostru, s-a dat singur în primire şi ca să scape a dat şi pe alţii. Şi iată cum am ajuns din nou de râsul României, după episodul cu apa scoasă cu ușa de pe terenul Motorul, acum suntem păcălicii aranjamentelor din fotbalul românesc. Chiar așa de rău am ajuns? Cu aşa conducere „competentă” nimic nu mai este de mirare.

Pe când se sparge buba şi la UTA? Prin contabilităţile din jurul clubului.

Aerul şi fraierii