Tovarăși, toamna nu-i ca vara. Dacă la începutul verii eram înainte de barajul de promovare în liga întîi și mai speram la ceva frumos pentru Aradul nostru, iată că toamna ne-a tăiat toate aripile și ne face să ne ascundem în casă și să privim fotbal de calitate doar la televizor.

Ce să mai credem noi comuniștii bătrâni care am văzut UTA lui Domide când ne uităm la neputința copiilor ce poartă tricourile roșii? Tricouri roșii am zis? Păi duminică trebuiau dezbrăcați după meci de suporterii și așa cam puțini dar inimoși ( mai puțin bătăușii ăia ce se cred ultrași de cartier) care au mers să-și încurajeze echipa. Dezbrăcați de tricouri pentru că nu merită să le poarte. Să-i vadă toată țara dezbrăcați de simbolurile de care își bat joc. Tot meciul au avut un șut, ca norocul că a fost gol, în rest nimic, nimic, nimic. Nu e posibil așa ceva la UTA.

Jos ar trebui să lase capul și Meszar cu Grădinariu și Drăgan ce și-au bătut joc de destinele unor fotbaliști pe care i-au aruncat afară în vară la sugestia suporterilor habarniști și au adus expirații ligii întîi cu care credeau că vom defila prin liga a doua ca și tovarășii noștri pe vremuri pe 23 august. Și au defilat, au defilat frumos în direcția greșită, spre liga a treia.

Sâmbătă vin peste noi moldovenii din comuna Miroslava. Unde e aia? Draq știe, dar au magazin pentru suporteri pe internet, cu șepci, tricouri și fulare. UTA are? Au un antrenor nou cu care au bătut acasă pe Olimpia și acum, după cum ne-au precizat cadrele noastre de nădejde din dulcele târg al Iașiului, prezenți la datorie la acel meci, moldovenii vor veni peste UTA să ia măcar un punct că arădenii sunt muci și nu au bătut la Șiria pe nimeni de aproape 7 (șapte !!!!) luni. Asta ne-ar mai lipsi, să ne umilească un sat din Moldova.

Ce e de făcut, tovarăși? Ne place sau nu, salvarea tot de la Jiță poate veni. El va trebui să pună piciorul în prag și să îi dea papucii lu’ Meszar în iarnă și să aducă arădeni și utiști adevărați să mai spele din rușinea acestei toamne infecte. Și să facă ceva urgent măcar cu ˝Motorul˝, că în Vlaicu, parcă nu se va mai termina niciodată acel stadion.

P.S. Nea Popică se retrage pîș-pîș de la Timișoara …