Dacă tot e în China… noi asta am socotit că d-aia s-o dus. Tot am stat noi, așa, ca boii de comunişti şi ne-am uitat pe obloc cum plouă afară. Am stat în sala de şedinţe a BOB-ului (biroul organizaţiei de bază, pentru novici), adică în birt, normal, că doar nu om sta la Direcția de Strategii și Comunicare din Consiliul Judeţean, și mai studiam cam ce se mai întâmplă prin lumea largă. Comuniști cum suntem ne-am oprit unde altundeva? decât China. Mai ales că maghiarul Ando și șhevaletul, pardon valetul lui, preşedintele Iustin Cionca sunt duși acolo într-o delegaţie. Şi tot am stat și-am socotit că după ce s-au dus taman în China, ce să facă ei acolo?

Cum răsfoiam noi paginile de la net am văzut că tovarăşii noştri chineji au unul dintre cele mai ample sisteme de supraveghere din lume, cu zeci de milioane de camere de luat vederi extrem de performante montate peste tot. Şi am mai aflatără că pe baza tehnologiei de recunoaștere facială pot afla aproape imediat toate datele de identificare ale trecătorilor.

No, dragi concetățeni amu credem că am făcut sudurile şi că am aflat ce fac mai marii Consiliului Județean Arad în China. De amu tre să avem grijă ce vorbim, ce scriem. Nu de alta dar vine Andraș Ando cu „Big Brother-ul” chinezesc și ne vede. Iar voi, dragi arădeni, aveți mare grijă, că nu știți cât sunt ăștia de periculoși și vă vor vedea tot ce faceți până şi la budă.

Gălbejitul de servici