Sau noroc, mai şti. Sau mai bine ne-ar zice când se întoarce, dacă se mai întoarce din ţările exotice – dacă nu-şi găseşte vreo…, chiar Traian Igaş, ex-ministrul de interne. Fostul senator se află de zile bune în Sri Lanka: „Mulțumesc Ambasadei României din Sri Lanka pentru invitația făcută de a sărbători Ziua Națională a României împreună cu reprezentanți din Guvernul și Parlamentul de aici, dar și cu o seamă de ambasadori ai mai multor state! De asemenea, în 2017 se împlinesc 60 de ani de relații diplomatice între cele două state.” .

Dar, Igaş nu s-a dus acolo numai la hodină. De acolo şpeculează ce se întâmplă mai ales pe scena politică arădeană. Şi nu scapă niciun prilej oferit, dealtfel, pe tavă de Falcă, acest Celentano de Arad, de a-l critica şi de a-l umple de… respect.

Ultima veste de la Traian Igaş este aceea că în periplul său a ajuns şi la reşedinţa de vară a lui BOC. Amu, dracu ştie, la Boc cel de România, de la Cluj, sau la un alt Boc ce are proprietăţi pe acolo. Vom afla noi.

Dar, până atunci, dom ministru, dacă tot nu ne aduci o casă de pe acolo, măcar adu-ne un elefant (ideea ne-a fost dată de un cititor mai komunist decât noi şi care poate te ştie mai bine). Să serveşti la Taverna Pecicană şi salam, cârnaţ, şuncă de elefant. Produse tradiţionale. Iar din urechi să faci cocioane, să saturi toată Pecica şi satele aparţinătoare. Dar şi pe Celentano.

Bi ANKA