Până când instituțiile statului nu vor analiza modul cum a obținut „doctoratul” Şerban Nicolae, acest semi-doct, tupeul acestuia (mai corect spus mârlănia și nesimțirea tipic țigănească) nu va avea limite. E prototipul parvenitului și oportunistului, care a utilizat orice conjunctură posibilă și orice metodă (indiferent de cât de imorală a fost) pentru a ajunge în Parlament. Inițial, pentru că nimic nu-l recomanda (în afară de „diareea verbală” pe care o confundă cu inteligența), a cărat geanta lui Iliescu, care l-a făcut parlamentar. Ulterior, după ce-a înțeles că slugărnicia față de stăpânul politic e cheia parvenitismului (a pierdut un mandat încercând să-și etaleze „valoarea”), Șerban Nicolae s-a reorientat și și-a revizuit complet comportamentul, devenind nu numai slugă, ci slugă fanatică și lichea. A înțeles că „cheia succesului” nu se rezumă la a face sluj și a transpune în practică dorințele tătucului politic ci și a anticipa ceea ce-și doresc mafioții ce dirijează instrumentele politice. Așa că, „orientat”, a devenit porta-vocea și avocatul mafiei politico-financiare și a lumii interlope care deține, de facto, puterea în România.

Când n-ai valoare (adică ești un ratat profesional, intelectual și moral), te strecori pupând „poala popii”, profitând de orice ocazie pentru a te face remarcat și indispensabil, indiferent de câtă mojicie dai dovadă. Și cum fără titlu (doctorat), tichia este incompletă, Șerban se manifestă ca atare, pozând în intelectual și doct! Oare o fi? Domnilor din Parchet, care ați și fost pe la școală, înainte de a profesa, nu aveți un pic de orgoliu profesional și vă lăsați concurați chiar de loaze? Nu sunteți curioși cum a putut obține un doctorat un individ care confundă „diareea verbală” cu inteligența și competența? La Argeș ați anulat permisele care s-au dovedit a fi date prin fraudă (neparticipare la examene). De ce nu procedați la fel și în cazul doctoratelor parlamentarilor? Sau furtul intelectual nu e furt?

Toleranța acestui gen de furt ne-a adus în situația de a inversa valorile în România. Iar Șerban, Iordache și Nicolicea sunt exemplele degradării morale a învâțământului românesc și a societății! Și totul cu complicitatea (lipsa de reacție) a celor care trebuieau să curme acest fenomen nociv!

Pavel ROMAN

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentIgaş redivivus!
Articolul următorPistru a minţit!

3 COMENTARII

Comments are closed.