Emanuel Ungureanu: „15 ani instituțiile statului: SRI, DIICOT, DNA s-au prefăcut că nu știu nimic despre jaful de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal. De ce? Simplu, pentru că niște generali SRI, politicieni ca Emil Boc, Teodor Meleșcanu, Ion Iliescu, prim-procurori ca Maghiar, judecători, patroni de presă, jurnaliști, oameni de afaceri, actori celebri, au beneficiat de cel mai bun tratament din partea lui Lucan, gratuit. Restul lumii…a plătit.”

Păi, douăzecișișapte de ani ce-a făcut așa zisa clasă politică (în fapt o uriașă grupare mafiotă la care au aderat toți șmecherii certați cu morala)? Indiferent sub ce „drapel” au evoluat (FSN, PSDR, PDL, PSD, PNL, UNPR, PRM, ALDE, etc., etc.) când au ajuns la putere prioritatea celor ce-au câștigat alegerile a fost să-și instaleze clientela politică în funcții și posturi de decizie. Rezultatul? Suntem copleșiti și exploatați la sânge, fără menajamente și fără scrupule, de o mafie politică incultă, neprofesionistă, coruptă, care fură, minte, căpușează, înșeală, escrochează, fără limite, protejată de clasa politică pe care o întreține financiar sau întreține funcționarea caracatitei și mecanismului traficului de influență ce ține România prizonieră în feudalism.

În orice instituție, la orice ghișeu și orice serviciu public întâlnești protejatul politic: îngâmfat, infatuat, arogant, lipsit de bun simț, spertar, leneș, căruia îndeplinirea atribuțiilor de serviciu li se pare o favoare acordată celor ce sunt în drept să li se ofere serviciile publice. Tupeiști peste măsură, fără valoare profesională sau morală, fără simțul măsurii, li se pare că e dreptul lor să trăiască mai bine decât cei ce produc, fără să facă nimic. Au vile, mașini de lux, își fac concediile în cele mai exotice și scumpe destinații și sunt, de regulă, asociați cu borfașii, interlopii și cei ce fraudează statul, pe care-i protejează și consiliază. Sunt plini de bani proveniți din fraude și escrocherii și vămuiesc totul ce ține de repartizarea banului public. Știe toată țara ce se întâmplă pentru că toți au de-a face cu ei și depind de ei. Ca o cangrenă uriașă au infestat toată societatea încât a devenit improbabil ca ceva să funcționeze fără aportul și viza lor. Cum să mai fie epurată administrația de ei și cine s-o facă? Pentru că acesta este, într-adevăr, statul paralel. Statul creat de politicieni o dată cu instalarea acestor rebuturi umane, imbecile, corupte și arogante, în toate funcțiile publice posibile.

Cine poate lupta cu ei? Sunt în administrație, poliție, SRI, parchete, justiție și nu sunt minoritari. Sunt cluburi uriașe, de tip mafiot, în care traficul de influență și mita sunt instrumentele de lucru reale și cărțile de vizită unanim recunoscute. Și ce dacă mai pică câte unul? Întocmai ca la o hidră, tai un cap și renasc mai multe. Pentru că numirea în funcții, deși nelegală, a devenit o cutumă și o activitate exclusivă a politicienilor aflați la putere. Și cât va perpetua, va perpetua și mizeria în care ne bălăcim!

Pavel ROMAN

 

2 COMENTARII

Comments are closed.