Că organizția PSD din Arad, condusă – încă – de către Dorel Căprar,  este una dintre dintre cele mai slabe din țară nu credem că este o noutate pentru nimeni. Acest intrus în politică, după ce a eliminat, rând pe rând, adevărații pesediști, a umplut locurile libere lăsate de aceștia cu niște personaje croite după chipul și asemănarea sa. Majoritatea dintre ei semidocți, dar cu mușchi bine lucrați la sală! De parcă politica și, mai ales, administrația se face la sala de forță, cu anabolizantele de rigoare. Dar, să revenim. La ora aceasta în Arad, fie că unora le place, iar altora nu, tot PNL-ul lui Falcă este în pole position, adică în frunte – pentru Căprar și o anumită parte a găștii sale. Cum i se scoală (dacă i se mai?) așa face. Fără niciun fel de scrupule, fără nicio opoziție! Bunăoară, a considerat Celentano de Arad că mai trebuiesc majorate impozitele și taxele locale… Dar, asta e altă poveste.

Deci, locul unu, indiscutabil, Falcă de Oltenia – Celentano de Arad și al său partid PNL. Locul doi, și vine tare din urmă!!!!!!! e ALDE-ul lui Eusebiu Pistru! Partid care în Arad a prins și, după părerea noastră de comuniști, va crește foarte mult în viitorul apropiat. Partid care a început să fure tot mai mulți membrii atât de la PNL-ul condus dezastruos de Falcă, cât și de la PSD-ul condus iresponsabil și alambicat de către începătorul Căprar (știți vorba aia, s-a născut talent și a „murit” speranță). Pe locul trei, în Arad vorbind, vine PMP-ul lui Traian Băsescu, fostul președinte care nu și-a spus ÎNCĂ ultimul cuvânt în politică. Și care i-a făcut oameni pe Falcă (dar cum Celentano are minte scurtă…), pe Seculici, pe Cionca și pe alți pediști. Că acum în fruntea PMP-ului arădean este traseistul politic Florea Remețan (fost coleg și cu Căprar, printre alții) nu este un impediment. Dimpotrivă, Florea, așa „roșu” cum este, are mai mare priză la electoratul din județ (știți la care ne referim) decât toată gașca lui Căprar.

Deci? Unde este PSD-ulo lui Căprar? Pe locul patru din tot atâtea posibile. Că UDMR-ul nu se pune, că nu e partid. Dar, vorba unui coleg mai hâtru, poate că Noua Dreaptă a lui Angelo (prietenii știu despre cine e vorba) se înfoaie și ia locul PSD-ului în ecuația din Arad. Și atunci să te ții Căprare. Cât despre Mihai Fifor, ministrul apărării care asistă pasiv la toate aceste jocuri de culise și căderea liberă a PSD-ului arădean, el știe bine ce are de făcut. Fiecare pasăre pe limba ei piere! Sau, vorba unui confrate din presă, la prost nu trebuie să-i furi straița, că și-o lasă el singur!

R.D.S.