După o lungă și grea suferință, primul director al Școlii Sportive Gloria din Arad, profesorul pensionar Constantin Călinescu, a plecat astăzi la Domnul la aproape 85 de ani.

Absolvent al Liceului Moise Nicoară, promoţia 1951 şi al IEFS Bucureşti, Constantin Călinescu a jucat fotbal la Gloria Arad, Metalurgistul Cugir (Divizia B) şi Vagonul, unde şi-a încheiat cariera la doar 30 ani, din pricina unei accidentări. Din 1965 a fost numit antrenor la Centrul de Copii şi Juniori UTA, iar pe 1 septembrie 1970 a răspuns afirmativ celei mai mari provocări a vieţii. La doar 37 ani devenea director al nou înfinţatei Şcoli Sportive Gloria. „Nu aveam nimic, doar un plan de şcolarizare cu şapte secţii: atletism, fotbal, box, haltere, judo, lupte şi handbal fete. Am căutat antrenori, am fost ajutat de prof. Czegledi Iosif, director la Grupul Şcolar Profesional, unde am primit o sală de clasă, care folosea drept magazie, vestiar, sală profesorală – a rememorat prof. Călinescu pentru aradon.ro în urmă cu 4 ani.

Din postura de şef al catedrei fotbal, s-a mândrit cu o serie de fotbalişti care i-au trecut prin mână: Ţucudean, Cheregi, Jivan, Beserman, Varga, Costin, Labu, Nădăban, Duckadam ori Hodrea.

Dumnezeu să-l odihnească!