De ce riscă Aradul să rateze Centenarul Marii Uniri? De ce riscă să-l minimalizeze până la nivelul unei serbări câmpeneşti? Cine sunt cei care se opun sărbătoririi cu fast a Centenarului? Şi, mai ales, de ce se opun?

Începem cu ceva mai blând, cu o şmecherie a unui deputat, care de dorul imaginii şi luptei politice proprii, atentează la Centenar.

Întrebarea zilei de azi: cât timp îi ia unui deputat să înţeleagă un document? Răspuns simplu: trei săptămâni. Atât i-a luat lui Adi Todor să priceapă cam ce-a vrut să spună Ministerul Culturii în răspunsul dat la interpelarea deputatului. Răspunsul a fost clar: Falcă se opune instalării Monumentului Marii Uniri şi a fost comunicat deputatului în 27 decembrie. Abia după trei săptămâni, Adrian Todor a făcut publicităţii acest document! Să nu-l fi priceput din prima? Să fi aşteptat apropierea aniversării Micii Uniri? E o scuză că ’mnealui e sportiv? Pentru că, dacă nu ştiaţi, Adi Todor a fost campion la tir. Nu, nu în TIR de ăla, de pe Centură, deşi intrarea în politică te-ar îndemna la o astfel de gândire, ci tir de-acela, de tras cu puşca la ţintă. Dar, uite-aşa, deşi Monumentul Marii Uniri e un subiect cât casa, Adi Todor era cât pe ce să rateze ţinta. Pentru ca să-i iasă comunicatul, a ţinut răspunsul 3 săptămâni în sertar! Un sabotaj mic, dar tot sabotaj. Revenim cu unele mai serioase…

BOB