V-am promis că vom continua cu prezentarea actelor de sabotaj la care se dedau cei care fac jocurile pentru sărbătorirea Centenarului. Mai comentăm o decizie care, la prima vedere, pare chiar interesantă, inspirată şi contribuie la promovarea Centenarului. Doar la prima impresie…

Mai acum o săptămână, Consiliul Judeţean şi Primăria au premiat 100 (s-au dovedit a fi 101, ca dalmaţienii) de pasionaţi de istorie (ăsta e termenul cel mai bun pe care l-am găsit) care au contribuit prin activitatea lor la promovarea Centenarului. Printre ei oameni de valoare, istorici cu greutate în Arad şi nu numai, dar şi tot felul de „petice”, ca să iasă magicul număr 100, adică justificarea celor 100 de ani de la Marea Unire. Bunăoară oameni care doar au tradus o monografie din maghiară în română sau care au făcut o monografie a unei comune au fost asimilaţi unor isorici veritabili. Motivul? Tot minimalizarea actului Marii Uniri, în sensul că oricine, şi un traducător, şi un culegător pot să scrie de Marea Unire.

În fond, ce ne mirăm? Sărbătorirea Centenarului presupune o emulaţie culturală, o diversificare a comunicării. Şi când şef la cultură în municipiu e viceprimarul Bognar Levente (român verde, cum ar veni) şi şef la comunicare pe Consiliul Judeţean (cu ramificaţii la PNL şi Primărie) e alt român verde, pe numele său Ando Andras, atunci ce mai vreţi?

Horya, Kloska es Krisan

2 COMENTARII

Comments are closed.