Universitatea de stat din Arad, „Aurel Vlaicu”, a ajuns în ultima vreme un fel de „mama răniților” din PSD, adică din partidul aflat la guvernare. Dar nu numai din PSD, ci și de aiurea, interesul primând, în unele cazuri, în detrimentul experienței și profesionalismului. Și ca să discutăm la concret, Geanina Ignuța, „figură proeminentă” la PSD Arad, nelipsită vreme îndelungată din preajma lui Dorel Căprar, încă președinte al PSD Arad, și a lui Mihai Fifor, ministru Apărării Naționale (și) din actualul guvern, a devenit peste noapte omul de încredere al Ramonei Lile, rectorul UAV. Jurista în cauză, după cum ne-au informat cei de la Biroul Organizației de Bază din cadrul UAV, este sfătuitorul de taină al Ramonei Lile și este nelipsită din componența delegațiilor universității. Delegații tot mai dese în ultima vreme și care, mai nou, se deplasează și prin țări exotice în căutarea de studenți la fel de exotici.

Dar, n-aveți treabă cu Geanina, că au alții. Noi vă spunem de un alt pesedist ce și-a găsit de lucru, culmea, tot la „juridic”. Este vorba despre Ovidiu C. (știm numele, dar nu vi-l spunem, vă ținem în suspans până data aviatoare când vom reveni cu amănunte picante) și căruia i s-a făcut loc în detrimentul unei juriste cel puțin cu vechi state de serviciu, dacă nu ținem cont și de pedigriu .

Însă, lovitura „mare” (pe lângă altele asupra cărora nu ne oprim acum) este cea dată cu aducearea lui Vasile Blidar. Cum, nu-l știți pe Vasile Blidar? „Eminența cenușie” din presa arădeană (una dintre eminențe), cunoscut mai degrabă ca specialist în falimente. Individul în cauză, partenerul de încredere al falimentatorului șef Andraș Ando (actual barosan director la Consiliul Județean Arad), a pus serios umărul la falimentul postului regional de televiziune WEST TV, al lui Valer Bildar, și al ziarului acestuia. După care s-a retras în „glorie” în bârlogul cald al Ramonei Lile, pentru acesta fiind creată funcția de… țineți-vă bine, PSHIHOLOG!!!!. Da, de trei luni de zile UAV Arad are psiholog în persoana lui Vasile Blidar (fost prieten cu ziariștii, apoi cărător de cabluri  la TV Arad, apoi cameraman, apoi etc. un fel de… tristă). Fără niciun fel de experiență în domeniu, Văsălică a devenit psiholog peste noapte la o universitate de stat (nu știm, dar UAV este printre puținele universități din țară care au psiholog). Suntem curioși care dintre cadrele universitare de la UAV Arad s-ar da pe mâna unui novice. Dar asta e altă chestiune.

P.S. Am fost acuzați, și uneori pe bună dreptate, că nu scriem nimic despre universitatea de stat din Arad. Că și pe acolo a dat, la fel ca și la Goldiș, cei  cu controalele. DNA, DIICOT etc, și care au găsit nereguli. Din câte știm, cercetările procurorilor și polițiștilor sunt în toi, deci când vom afla noutăți concrete vă vom informa. Până atunci, ziar de pamflet fiind, așteptăm bărfe, cât mai multe bârfe cu sâmbure de adevăr, desigur. Atât despre „Goldiș”, cât și despre „Vlaicu”.

Vasile Aurel

(P)

1 COMENTARIU

  1. La UAV lucrurile sunt mult mai GRAVE! Aici maxima cu,,Peștele de la cap se……”este autentica. Pot da detalii/adevăruri Justificate! Alo DNA nu va opriți la lucruri mărunte!!!

Comments are closed.