Din păcate, ieri la ședința CSM, Kovesi a convins doar profesioniștii! Diletanții, pe lângă că n-au înțeles nimic din termenii tehnici și legislația invocată de Kovesi, preferă prestația jalnica a lui Tudorel Toader (pentru că servește interesul mafiei), bazată pe mizeriile debitate la Antena 3 și Romania TV. Încât te întrebi dacă nu cuma Voiculescu și Ghiță au „sponsorizat”, direct, în conturile lui Toader, această prestație penibilă ce ne-a arătat ce nivel alarmant de prostituție morală și lipsă de conștiință este în mediul academic românesc.

Păi, dacă acesta (discursul lui Toader) a fost un discurs de intelectual, de ce-l mai criticați pe Adrian Copilul Minune sau pe Marean Vanghelie? Vanghelie, pe buna dreptate, chiar ar trebui să se simtă ofensat că-l compar cu unul ca Toader! Parcă ar fi studiat dreptul la Văratec, cu pustnicii și călugării, așa se manifestă Toader. În loc să vorbească și să articuleze corect cuvintele, Toader cântă frazele, fară virgulă și fără punct. Iar în ceea ce privește vocabularul, numai de intelectual și educat nu pare!

Cum a ajuns ăsta profesor universitar? Cine l-a evaluat și promovat? Înțeleg că un infractor, Relu Fenechiu, l-a „descoperit” ca „profesionist” și l-a lansat în „high society” -ul justiției românești, promovându-l judecător la Curtea Constituțională (politic, bineînțeles!). Dar să substitui titlul, mai mult onorific, de judecător la Curtea Constituțională, cu unul real, de judecător în instanță (cum își aroga Tudorel postura), comportându-te ca atare, e sinonim cu experiențele triste ale electroniștilor de la agricultura sau agronomilor de la învățamânt.

E un fiasco total! Și așa va fi viitorul ce ni-l rezervă acești diletanți: portari și paznici de noapte, cu studii de drept făcute (și) la facultatea păstorită de Tudorel Toader!

Pavel ROMAN