Chipurile, mare eveniment mare la Arad. În comuna Arad. Cionca, Falcă etc. or chemat fo 150 de elemente umane din administrația publică europeană la o întâlnire pe teme… pe teme. Adică, cheltuială de bani, din banii arădenilor, să se întâlnească, să boscorodească și să mâncă și să bea gura lor… la mulți ani! De văzut, în Aradul gri – cenușiu ce să vadă bieții oameni? Canci! Însă, iată ce am văzut noi, într-un chip, făcut de către un chiparăș al PNL-ului, deci a partidului, nu a administrației publice locale și/sau județene organizatoare.

Se dă un primar cvasiinteresat de afacerile proprii (lovele, că se mai pune de-o afacere babană în Arad), un președinte, o rectoriță etc. Dar, să le luăm pe rând, să disecționăm chipul. Unu, ăla din dreapta, în picioare, străinez bag sama, zâce ceva. Că Cionca, ospătarul de la Pecica, e cu căștile pă urechi (poate ascultă țarina de la Abrud…). Falcă, cu un leptop pă piciorușele lucrate la sală, stă și se uită aiurea, ca ăla la poarta nouauă!. Pă ăla din dreapta lui Falcă îl sărim, că e un neica nimeni, implementat aiurea în ambient, și ne oprim asupra Doamnei Ramona Lile. Cum care Ramona? Rectorița de la Vlaicu, cea care nu are nevoie de traducere în căști, că la câte zeci de țări exotice a vizitat în ultimele sute de zile știe limba manuală ca pe Tatăl Nostru (apropo, DIICOT-ul cercetează și la UAV diplomele de licență și doctorat, dar cu tema asta vom reveni!). Ăla cu bendeu mare, din stânga rectoriței, nu contează, decât în economia pozei.

Amu, dracu șcie! Or Cionca nu înțălege (când a înțeles el ceva…) din economia discursului în limba străineză, or Falcă și Ramona știe limbile străine de se rup pe ei, că altu fel nu se esplică situațiunea. Sau că pe ultimii doi nu îi interesează ce zîce invitatul de la pupitru (de ce i-ar interesa…). Ne tot mirăm, toți ambii trei pomeniți mai sus sunt posesori de doctorate, deci e culți frace, nu? Unul, Cionca, are căștile pă el, ăialați doi nu. Despre Falcă știm că le are cu limbajul brâncilor, ca cu limbile – alea de la ceasurile Victoria, ce se învârt în sus și în jos.

Apropo de Victoria Ceasuri, ce ați mai făcut, doamna Lile cu sediul de la Victoria SA, pe câți bani l-ați vândut, și cui? Nu de alta, dar plecările prin străinătățuri îndepărtate coastă lovele, nu glumă.

Victor SA

 

 

2 COMENTARII

  1. Doamne,fără o Minune! Te rog să le dai,,unora” dorința și,,putința” de carte cel puțin 1/2 din cea de…publicitate!!!

  2. Dubat, persoana cu handicap, poate scrie articole? La cat de ” inaripat” este ar putea sa isi ia zborul. Nu stiu daca o biata pasare beata ca el poate sa zboare, ca poate il ia radarul pasaresc. Asta daca nu trece vre-o pasare mai mare deasupra lui si ii arunca un gainatz pe fata. Nu ca nu ar mai avea unul, dar seamana cu gainatzul de pe fata lui Teofil Gradinaru. Alt mare expert in ale … milei publice smulse si angajat pe post de ziarist.

    * Acest comentariu este un pamflet si trebuie tratat ca atare 🙂

Comments are closed.